Nerede Oy Kullanacağım? İşte e Devlet Üzerinden YSK Seçmen Sorgulama Ekranı

Son dakika haberi: 31 Mart günü Türkiye sandık başına gidiyor. Mahalli İdareler seçimine saatler kala en çok merak edilen konu, hangi sandıkta oy kullanacağım sorusu oldu. İşte seçmen kaydı sorgulama ekranı.

Nerede Oy Kullanacağım? İşte e Devlet Üzerinden YSK Seçmen Sorgulama Ekranı

Nerede oy kullanacağım?

Yerel seçimler için son saatlere girilirken vatandaşların en çok merak ettiği konu hangi sandıkta oy kullanacağı konusu oldu. 31 Mart 2019 günü hangi sandıkta oy kullanacağını merak eden vatandaşlar, seçmen sorgulama ekranını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bu haberimizde seçmen sorgulama ekranına yer verdik.

2019 yılı Mahalli İdareler  seçimleri için geri sayımda son saatlere girildi. Milyonlarca vatandaş, yarın sandık başına gidecek ve belediye başkanı ile muhtar seçimi yapacak. Toplamda 57 milyon seçmenin oy kullanacağpı seçimlerde toplamda 194 bin sandık olacak ve sandıklardan çıkan sonuçlara göre belediye başkanları ve muhtarlar belli olacak.

SANDIK SORGULAMA:  NEREDE OY KULLANACAĞIM?

YSK aracılığıyla yayımlanan duyuruda , vatandaşların nerede oy kullanacağını öğrenmesi için 3 yolunun olduğuna yer verildi. Bunlardan ilki  'Nerede Oy Kullanacağım adresinden, ikincisimobil uygulama olan seçmen sorgulama ekranından , sonuncusu ise e devlet kapısı üzerinden.

E DEVLET 'TEN SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e Devlet kapısı üzerinden sandık bilgisi sorgulamak için TIKLAYIN

SEÇİME KAÇ PARTİ KATILACAK?

Seçime 12 siyasi parti katılacak. YSK kararı uyarınca bu partiler şu şekilde; 

Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi.

SEÇİM SONUÇLARI

31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları anbean kamubulteni.com 'da olacak. Sonuçlar açıklandığı anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin. >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN