Mucize Doktor'daki O Sahneye Tepkiler Büyüyor

Mucize Doktor adlı dizideki bir sahne güvenlik görevlilerinin tepkisine neden oldu. Güvenlik İş Sendikası o sahneye tepki gösterdi. İşte detaylar.

Mucize Doktor'daki O Sahneye Tepkiler Büyüyor

Mucize Doktor 'daki o sahne için tepki.

Güvenlik İş Sendikası tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada sendikanın güvenlik görevlilerinin sosyal, ekonomik, hukuki ve özlük hakları için mücadelesine hiç durmadan devam edeceği bildirildi ve Mucize Doktor 'daki o sahnenin üzüntü yarattığı bildirildi.

Güvenlik İş tarafından yapılan açıklama şu şekildeİ

"Bu bağlamda televizyon programlarında, sinema ve dizi filmlerinde ve hatta reklamlarda ÖZEL GÜVENLİK mesleğinde çalışan arkadaşlarımızın topluma her işi yapar bir pozisyonunda gösterilerek senaryo gereği yapılan rencide edici hareketlerle, 7/24 görev yapan ve ülkemizin adeta can damarı haline gelen özel güvenlik görevlisi meslektaşlarımızı zor durumda bırakmaktadır.

Fox TV'de yayınlanan ‘'Mucize Doktor'' dizisi, otizm konusunda farkındalık yaratıp toplumumuzun dikkatini çekerken diğer meslek dallarını yermeye çalışılmasını üzüntüyle karşılamaktayız.

MUCİZE DOKTOR dizisinde hastane girişinde kırılan şu şişesini temizlemek için temizlik görevlileri gelmesi gerekir iken resmi üniforması ile özel güvenlik görevlisi gelmiş ve özel güvenlik teşkilatını yaralayan o görüntü ortaya çıkmıştır.

Belirtmek isteriz ki 5188 Sayılı Yasanın 16. Maddesi gayet açık bir şekilde ‘Özel güvenlik görevlileri görevleri harici hiç bir işte çalıştırılamaz’ maddesi var iken sinemalarda, dizilerde, filmlerde ve reklamlarda olsun bu kanuna aykırı görüntülerden bir türlü vazgeçilmemektedir. Otizmli bir doktorun hayatını anlatan bir dizide sosyal mesaj veren senaristler ve yönetmenler özel güvenlik görevlisi hakkında bilinçaltına ne gibi bir mesaj yollamayı amaçlamaktadır? Bu tür görüntüleri yayınlanarak toplumda algı oluşturulmaya yönelik dizi film ve reklam gibi platformlarda özel güvenlik mesleğini rencide edici hareketlere sebebiyet veren senaristlere ve yönetmenlere haklarında yasal sürecin yetkililerce başlatılmasını görmeyi umuyoruz.
Sosyal mesajların meslek grupları arasında veya toplum içinde ayrımcılığa sebep olmamalıdır. Daha önce de bu konularda hassasiyetimizi her türlü platformda gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz.

Saygılarımızla.."

Kadın erkek diğer vatandaşlar bu adreste>> TIKLA KATIL

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA