MSB ASAL'dan Yedek Subay Astsubay ve Erbaş-Er Alımı Duyurusu 2020

Milli Savunma Bakanlığı ASAL tarafından yayımlanan duyuruda yedek subay astsubay ve erbaş-er tercihlerinin 20 Aralık 2019 tarihinde sona ereceğine yer verildi. Şubat 2020 celp duyurusu ve başvuru detayları ile sonuç tarihi haberimizde.

MSB ASAL'dan Yedek Subay Astsubay ve Erbaş-Er Alımı Duyurusu 2020

MSB ASAL 'dan yedek subay-astsubay-erbaş ve er uyarısı.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafindan bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Şubat 2020 'de silahaltına alınacak yükümlülerin askerlik hizmeti tercihlerini yapması gerektiğine yer verildi.

ŞUBAT 2020 CELP DÖNEMİ KAPSAMI

MSB'den yapılan açıklamada Şubat 2020 celp dönemi ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"YEDEK SUBAY ADAY ADAYI, YEDEK ASTSUBAY ADAY ADAYI İLE ERBAŞ/ER STATÜSÜNDEKİ YÜKÜMLÜLERDEN; 20 ARALIK 2019 (DAHİL) TARİHİNE KADAR YOKLAMASINI VE ASKERLİK HİZMETİ TERCİHİNİ YAPTIRANLARDAN CELP TERCİHLERİNE GÖRE BAŞVURUSU TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN İHTİYACI DİKKATE ALINARAK KABUL EDİLENLER, ERTELEME İLE SEVK TEHİRLERİ SONA ERENLER, DÖVİZLE/BEDELLİ ASKERLİK HİZMETİ KAPSAMINDAN ÇIKARTILANLAR ALINACAKTIR."

Aşağıdaki yorum kısmından başvuru yapacağınız statüyü yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

SON BAŞVURU TARİHİ UYARISI

Askeralma Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada , Şubat 2020 'de silahaltına alınacak yükümlülerin askerlik tercih işlemlerini 20 Aralık 2019 tarihine kadar yapması gerektiğine yer verildi. Yoklamasını yapıp askerlik tercihini yapmayanlar ise TSK tarafından ihtiyaca göre silahaltına alınacak.

BAŞVURULAR E DEVLET'TEN

Askerlik yoklama işlemleri e Devlet kapısı üzerinden yapılıyor. İşte link >>

https://www.turkiye.gov.tr/ASAL-celp-donem-tercihi

BAŞVURU SONUÇLARI

Askerlik tercihlerinin yapılması 20 Aralı 2019 'da sona erecek. Başvuruların sona ermesinin ardından sonuçlar 24 Ocak 2020 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar açıklandığı anda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

SEVK TARİHLERİ

YEDEK SUBAY İLE ASTSUBAY ADAYLARI 30 OCAK 2020 TARİHİNDE, ER/ERBAŞ STATÜSÜNE AYRILANLARDAN OCAK CELP VE SEVK DÖNEMİNE TABİ OLANLAR 30 OCAK 2020 TARİHİNDE, ŞUBAT CELP VE SEVK DÖNEMİNE TABİ OLANLAR 26 ŞUBAT 2020 TARİHİNDE, MART CELP VE SEVK DÖNEMİNE TABİ OLANLAR İSE 19 MART 2020 TARİHİNDE TERTİP EDİLDİKLERİ BİRLİKLERE SEVK EDİLECEKLERDİR.

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için >> > TIKLA-KATIL