Askerlik Yerleri Açıklanıyor (MSB ASAL Askerlik Değişikliği ve Sınıflandırılmış Yükümlü)

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü (ASAL) tarafından yayımlanan tabloda askerlik yerlerinin 28 Mayıs Perşembe günü açıklanacağına yer verildi. Askere gidecekler için yapılan süreç değişikliği ve diğer detaylar haberimizde.

Askerlik Yerleri Açıklanıyor (MSB ASAL Askerlik Değişikliği ve Sınıflandırılmış Yükümlü)

Askerlik yerleri açıklanıyor.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan, askere gidecekleri ilgilendiren son dakika açıklamasında askerlik yerlerinin 28 Mayıs 2020 günü açıklanacağına yer verildi. Askere gidecek gençler 28 Mayıs 2020 Perşembe günü askerlik yerlerini öğrenebilecek.

1 AY ERTELENMİŞTİ

Milli Savunma Bakanlığı, korona salgını tehlikesi nedeniyle askerlik celp ve terhis tarihlerinin 1 ay ertelendiğini duyurmuştu. Mayıs ayının ilk günü askere gideceklerin Haziran ayında, Nisan ayının sonunda terhis olacak askerlerin ise Mayıs  ayının sonunda terhis olması yönünde karar alındı. 

YARIN AÇIKLANACAK

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada askerlik yerlerinin 28 Mayıs 2020 Perşembe günü (YARIN) açıklanacağına yer verildi. 

Açıklanan tabloda şu ifadelere yer verildi:

ASKERE ALINACAKLAR İÇİN DEĞİŞİKLİK

Yayımlanan diğer tabloda ise Haziran 'da askere alınacaklarla ilgili yapılan değişikliğe yer verildi. 

Yayımlanan tabloda askere alınacaklar için e Devlet kapısı üzerinde kovid 19 anketi yapılacağına yer verildi. Anketi doldurduktan sonra gençler bir sağlık kuruluşuna yönlendirilecek ve korona testi yapılacak. 

Test sonucu negatifse e devletten askerlik belgesi alınacak ve birliğe katılışlar başlayacak.

Test sonucu pozitif çıkanlar ise sağlık kuruluşunda tedaviye alınacak.

SINIFLANDIRILMIŞ YÜKÜMLÜ NE DEMEK?

Sınıflandırılmış yükümlü , askere gidecek gençlerin durumunu bildirmektedir. Sınıflandırılmış yükümlü, er ve yedek subay adaylarının sevk edileceği yerin ve hangi sınıfta görev icra edeceğin belli olduğunu ifade etmektedir. Sınıflandırılmış yükümlülerin askerlik yerleri 28 Mayıs 2020 'de açıklanacak. 

ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN