Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor! Otopark Yönetmeliği Ay Sonunda Yürürlüğe Giriyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, otopark yönetmeliğinin ay sonunda yürürlüğe gireceğini söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Ay sonu itibariyle yürürlüğe girecek. Bu çerçevede 80 metrekareye kadar 3 daireye bir otopark, 80-120 metrekare arası 2 daireye bir otopark, 120-180 metrekare arası her daireye bir otopark ve 180 metrekare üzeri de her bir daireye 2 otopark yapma zorunluluğu getiriyoruz" dedi.

Milyonlarca Kişiyi İlgilendiriyor! Otopark Yönetmeliği Ay Sonunda Yürürlüğe Giriyor

Kanal 7 Ekranlarında yayımlanan Başkent Kulisi programının konuğu olan Murat Kurum, otopark yönetmeliğiyle ilgili tüm görüşmelerin tamamlandığını ay sonunda yönetmeliğin yürürlüğe gireceğini söyledi.

Kurum, "Ay sonu itibariyle yürürlüğe girecek. Bu çerçevede 80 metrekareye kadar 3 daireye bir otopark, 80-120 metrekare arası 2 daireye bir otopark, 120-180 metrekare arası her daireye bir otopark ve 180 metrekare üzeri de her bir daireye 2 otopark yapma zorunluluğu getiriyoruz.İlçe belediyelerine bölge otoparkı yapma zorunluğu getiriyoruz. Eğer parselinde vatandaş otoparkını yapamıyorsa belediyeye bununla ilgili ücretini yatırıyor. İlçe belediyelerimizde 3 yıl içerisinde bölgelerinde bölge otoparklarını yapacaklar" ifadelerini kullandı.  

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA