Milli Takım EURO 2020’den Sıfır Puanla Dönüyor, Şenol Güneş’ten İstifa Sorusuna Yanıt

A Milli Futbol Takımımız İsviçre karşısında EURO 2020’deki üçüncü karşılaşmasından da mağlubiyetle ayrılarak 0 puanla turnuvaya veda ederken, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, istifa sorusuna ,” Bunun hesabı yapılır. Bu hesap yönetime veya kamuoyuna verilir. Ben yetkili olduğum için sorumlu olduğumu söylüyorum. Bu sorumluluğun karşılığı işi bırakıp kaçmak mıdır yoksa çalışmak mıdır, siz daha iyi bilirsiniz. Şu anda istifa edip etmeme gibi bir düş

Milli Takım EURO 2020’den Sıfır Puanla Dönüyor, Şenol Güneş’ten İstifa Sorusuna Yanıt

Güneş, basın toplantısında ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Üzgünüz. Bu turnuva için uzun zamandır bekliyoruz. Herkesin milli takım etrafında kenetlendiği bir dönemde güzel bir futbol ve iyi sonuçlar bekliyorduk. Futbolumuzu ön plana çıkarıp gruptan çıkmak hayalimizdi. Gruptan goller atarak çıkmak isterken, bugün golü de zor bulduk, puan da alamadık.  

Bu takım genç bir takım, bir tecrübe geçirecek. Hataları düzeltip, daha iyi futbol oynayacaklarına inanıyorum. Gençlerin geleceklerinin parlak olduğunu düşünüyorum ama bu turnuva bizim için iyi geçmedi.

Oyuncuların üzüntüsünü görüyorum. İstediklerini yapamamalarının getirdiği ezilmişliği de biliyorum. Bu turnuva, çok daha istenmesi gereken bir turnuva. Bunu kullanamadık. Türk milletinin beklentisine cevap veremedik, altında ezildik.

Oyunculara inanıyorum ve güveniyorum. Türkiye de inansın. Bu oyuncuların gelecekleri parlak. Buradan dersleri çıkararak çok daha iyi bir milli takım olacak.

Başarı ve başarısızlık geride kaldı. Geçmiş başarıları da buraya taşıyamayız, geçmiş başarısızlığı da buraya taşıyamayız. Elemelerdeki başarıyı buraya getiremedik, burası ayrı. Bundan dersler alarak geleceğe bakmak lazım