Milli Savunma Bakanı Akar: Bir 30 Yıl Daha Oyalanmaya Tahammülümüz Yok

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ermenistan'ın Azerbaycan toprağı olan Karabağ'ı işgali ve sivil katliamlarına karşı hiç bir tutum almayan ülkelerin, bugün Azerbaycan'ın halkını korumak için başlattığı ve işgal edilen topraklarının geri alınması için gösterdiği kahramanlığı eleştirmelerinin iki yüzlülük olduğunu vurguladı.

Milli Savunma Bakanı Akar: Bir 30 Yıl Daha Oyalanmaya Tahammülümüz Yok

Ermenistan'ın doğrudan sivilleri hedef almasına seslerini çıkarmayan sözde medeni ülkelerden Ermeni yönetimine hiç bir tepki gelmezken, Azerbaycan'ın karşılık vermesi Türk düşmanlarını harekete geçirdi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, özellikle batılı ülkelerin iki yüzlülüğüne vurgu yaparak, Azerbaycan'ın öz topraklarını geri alması gerektiğini, ateşkes çağrıları yerine işgalci ermenilerin Azerbaycan topraklarını terk etmelerine yönelik çağrılarda bulunulmasının daha doğru olacağını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Akar, "Azerbaycan topraklarının işgaline ses çıkarmayanların, ateşkes çağrısı yerine Ermenistan’ın Karabağ’ı terk etmesini sağlamaları doğru olacaktır.Bir 30 yıl daha oyalanmaya tahammülümüz yok. Çözüm mekanizmalarının uluslararası saygınlıklarını kazanmaları için fırsat doğmuştur." dedi.