MHP'li Enginyurt Kesin İhraç Talebiyle Disipline Sevk Edilmesinin Ardından Açıklama Yaptı: Şerefin Tavizi Olmaz

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, katıldığı bir televizyon programında fındık fiyatlarıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı ile AK Parti'li yöneticileri eleştirmiş, MHP'nin bu konuda hiç bir fikrinin alınmadığını söylemişti.

MHP'li Enginyurt Kesin İhraç Talebiyle Disipline Sevk Edilmesinin Ardından Açıklama Yaptı: Şerefin Tavizi Olmaz

Açıklamaların ardından MHP yönetimi tarafından kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Cemal Enginyurt, 1 Temmuz'dan bu yana kullanmadığı sosyal medya hesabını ilk kez kullandı. MHP Lideri Bahçeli'nin sosyal medya hesaplarını düzenleme gelene kadar kapattığını açıklamasının ardından Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları ve milletvekilleri sosyal medya düzenlemesi gelene kadar sosyal medya kullanmayacaklarını bildirmişti. Bu karara MHP Ordu Milletvekili Enginyurt da katılmıştı. 1 Temmuz'dan bu yana ilk kez tweet atan Enginyurt, "FINDIK ÜRETİCİSİNİN HAKKINI SAVUNMAK,VATANI SAVUNMAK GİBİDİR.FINDIKTA OYNANAN OYUNLARA KARŞI DURMANIN BEDELİ AĞIRDA OLSA; BU BEDELİ ÖDEMEK ORDULULAR ADINA ŞEREFTİR. ŞEREFİN TAVİZİ OLMAZ. MHP, VAZGEÇİLMEZ SEVDAMDIR." ifadelerini kullandı.

ORDU MİLLETVEKİLİ ENGİNYURT NE SÖYLEMİŞTİ?

Tarım ve Orman Bakanı'nın fındık fiyatlarıyla ilgili açıklamalarına tepki gösteren Enginyurt, katıldığı bir canlı yayında, "Tarım bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? AK Partililer niye çağırmıyorsunuz bizi. Ne yaptık size? Muhafet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur İttifakından başka bir şey söylemiyoruz. Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. Her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar. En son bugün tarım bakanı… Biz anlatamıyor muyuz projeleri. Muhalefet mi ettik size?" demişti.