MGM'den Kuvvetli Yağış Uyarısı: İşte 16-17-18-19-20 Ocak Hava Durumu (Ankara, İstanbul)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 'nden son dakika uyarıları geldi. MGM resmi sayfasından yapılan uyarılarda bazı bölgeler için şiddetli yağış uyarısına yer verildi. İşte 16-17-18-19-20 Ocak 2019 Türkiye geneli haritalı hava durumu.

MGM'den Kuvvetli Yağış Uyarısı: İşte 16-17-18-19-20 Ocak Hava Durumu (Ankara, İstanbul)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 'nden son dakika açıklaması geldi.

Ülke genelinde kar ve yağmur etkisini gösteriyor. Şiddetli yağışlar sonrası Türkiye geneli hava durumu araştırılmaya başlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 'ndne ise son dakika açıklamaları geldi.

Ordu ve Giresun Çevrelerindeki Kuvvetli Yağışlara Dikkat

Ordu ve Giresun çevrelerinde yarın beklenen yağışların, kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) yağmur ve sağanak, 200 m. ve üzeri rakımlı yerlerde ise yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek su baskını, iç kesimlerde buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İç Anadolu'nun Doğusu, Orta Karadeniz'in İç Kesimleri ve Doğu Anadolu'nun Kuzeybatısındaki Kuvvetli Kar Yağışlarına Dikkat!

Sivas, Kayseri, Niğde, Tokat, Gümüşhane ve Erzincan çevrelerinde beklenen kar yağışlarının, bu gece saatlerinden sonra kuvvetli (10-20 cm.), yüksek kesimlerde ise yoğun (20 cm ve üzeri) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Adıyaman ve Malatya Çevrelerinde Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın sabah saatlerinden itibaren Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (40-80 kg/m2) , Malatya çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur (30-60 kg/m2), Adıyaman’ın kuzey ilçeleri ile Malatya’nın güneyindeki yüksek ilçelerde yoğun kar yağışları (30-60 cm) bekleniyor. 

Çarşamba günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, sel, su baskını , heyelan, yükseklerde tipi, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Türkiye geneli 5 günlük hava durumu şu şekilde;

ÇARŞAMBA

PERŞEMBE

CUMA

CUMARTESİ

PAZAR

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA