Mehmet Ali Çelebi'den 'GSB 3 Bin 200 Personel Alımı' Çıkışı: Liyakate Uymadınız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 3 bin 200 sözleşmeli personel alımıyla ilgili TBMM'de flaş açıklamalarda bulundu.

Mehmet Ali Çelebi'den 'GSB 3 Bin 200 Personel Alımı' Çıkışı: Liyakate Uymadınız

Mehmet Ali Çelebi'den 'GSB 3 Bin 200 Personel Alımı' Çıkışı: Liyakate Uymadınız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 3 bin 200 sözleşmeli personel alımıyla ilgili TBMM'de flaş açıklamalarda bulundu. Alımların şaibeli olduğunu iddia eden Mehmet Ali Çelebi, Bursa'da futbol antrenörlüğü için 2 kişinin başvuru yaptığını bunlardan birisinin 10 yıllık futbol antrenörü ve KPSS'den 61 puan alan bir vatandaş olduğunu fakat KPSS'den daha düşük alan ve REFERANSI olan birisinin bu kişinin yerine alındığını söyledi.

Mehmet Ali Çelebi, "Gençlik ve Spor Bakanlığı 3.200 sözleşmeli personel almıştı, alımların hepsi şaibeli. Bursa'da futbol antrenörlüğü için 2 kişi başvurdu, birisi on yıllık futbolcu, on yıllık futbol antrenörü, KPSS'den 61 alan Tolga Hocaydı; diğeri KPSS'den daha düşük, 51 alan, güreşçi, Hamza Yerlikaya'dan referanslıydı. Liyakate uymadınız, güreşçiden futbol antrenörü yaptınız. Bitmedi. Şimdi ne oldu? Futbol antrenörü yapılan bu arkadaş geçici görevlendirmeyle güreşe devam ediyor. Futbol antrenörü kadrosu dolu ama işi yapan yok. Spor Bakanına sesleniyorum: Orası babanızın çiftliği değil; orası milletin bakanlığı, milletin hak eden evlatları orada olacak. Sorum şu: Hak yeme alışkanlığınızı ne zaman terk edeceksiniz?" ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA