KYK Kredileri ve Harçlık Avans Hakkında Son Dakika Gelişmesi-İptal mi Edildi , Neden Yatmadı?

Son dakika haberi: KYK 'nın bu ay birçok öğrencinin öğrenim kredilerini henüz yatırmadı. Sosyal medya üzerinde paylaşım yapan bazı öğrenciler, kredilerinin sonlandırıldığını iddia ediyor. Birçok öğrenci ise harçlık avans sorunu yaşıyor.

KYK Kredileri ve Harçlık Avans Hakkında Son Dakika Gelişmesi-İptal mi Edildi , Neden Yatmadı?

KYK'da neler oluyor?

Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu , öğrencilere üniversite hayatı boyunca kredi ve burs ödemeleri yapıyor. Son günlerde ise birçok öğrenci, kredilerinin yatırılmadığını söylüyor.

HER AYIN 6-10 'U ARASI

Öğrencilerin KYK kredileri her ayın 6'sı ile 10 'u arasında hesaplara yatıyor. Ancak bu ay birçok öğrencinin öğrenim kredisi hesaplara yatmadı. 

Her ayın 6’sı ve 10’u arasında ödenen öğrenim kredileri, bu ay öğrencilere ödenmedi ve kredi taahhütname süresi dolmadan birçok öğrencinin kredisi kurum tarafından sonlandırıldığı iddia edildi.

HARÇLIK AVANS

Ziraat Bankası 'nın ise harçlık avans hesaplarını kapattığı iddia ediliyor. Konu ile ilgili Ziraat Bankası 'na yapılan "Bakiyemde 300 küsur harçlık avans hakkım vardı ancak şu an ne onu görüntüleyebiliyorum ne de bursum yatmamış. Üstelik 140 TL harçlık avans tahsilatı yapılmış? Hem bursum yatmıyor hem harçlık avans tahsilatı oluyor hem de harçlık avans bakiyemi bile görüntüleyemiyorum." şikayetine banka şu şekilde cevap verdi:

"Müşterimizin şikayeti değerlendirmeye alınmak üzere Bankamız ilgili birimine iletilmiştir. Şikayetin çözümü için gerekli işlemler yapılarak müşterimize konu hakkında bilgi verilecektir. Değerli müşterimiz; Bankamız ürün ve hizmetleri ile ilgili şikayet ve önerilerinizi www.ziraatbank.com.tr web sitemizden iletebilirsiniz."

Siz de aşağıdaki yorum kısmından durumunuzu yazabilirsiniz.