Koronavirüs Sonrası Memur Alımı Başvurularının Tamamı İnternet Üzerinden Alınabilir

Yeni tip koronavirüsle mücadele devam ederken, alınan tedbirlere her geçen gün yenileri ekleniyor. Kovid-19 öncesi ve sonrası hayatın söz konusu olabileceğini belirten uzmanlar, koronavirüs salgınının duraksamasının ardından da bir süre "normal" hayata geçişin zor olabileceğini belirtiyor. Sosyal mesafe gibi kuralların bir süre daha devam edeceğine yönelik açıklamalar art arda gelirken, kamu personeli adaylarını da ilgilendiren yenilikler gündeme gelebilir.

Koronavirüs Sonrası Memur Alımı Başvurularının Tamamı İnternet Üzerinden Alınabilir

Adalet Bakanlığı'nın personel alımlarına yönelik daha önce gündeme gelen eleştirileri sizlerle paylaşmıştık. Bilindiği gibi bir çok bakanlık online başvuru kabul etmeye başlamış, Adalet Bakanlığı'nın personel alımı başvuruları ise diğer bakanlıkların aksine 2019 yılında dahi Adliyeler üzerinden alınmıştı. Koronavirüs sonrasında personel ihtiyaçları olması halinde bu sistemin değişebileceği öngörülüyor.  

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hem insan gücünün doğru kullanılması hem de başvuru yapacak kişilere tanınacak kolaylıklar açısından online başvuru bir çok yönden daha avantajlı hale geliyor. Boy-kilo ölçümleri, mülakatlar ve diğer konular için eski düzenin devam etmesi adaylar için sorun oluşturmasa da adaylar bundan sonraki süreçte sırf başvuru için yüzlerce kişilik kuyruklarda saatlerce bekletilmek istemiyor. Umarız , diğer bakanlıkların hayata geçirdiği gibi henüz online başvuru yöntemine geçiş yapmayan kurum ve kuruluşlar da adaylardan gelen talepleri değerlendirir ve önümüzdeki süreçte daha sağlıklı bir başvuru sistemine geçebilir.

Düşüncelerinizi bizlerle paylaşmak ve daha fazla kamu bülteni haberine erişim sağlamak için youtube hesabımızı da takip edebilirsiniz. Takip için TIKLAYIN.