Kızılay ve VGM'den İhtiyaç Sahiplerine Ramazan Gıda Kolisi-İşte Başvuru Detayları

Son dakika haberi: Kızılay ve Vakıflar Genel Müdürlüğü 'nden ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı başladı. İşte Kızılay ile VGM 'nin gıda yardımı başvuru detayları.

Kızılay ve VGM'den İhtiyaç Sahiplerine Ramazan Gıda Kolisi-İşte Başvuru Detayları

Kızılay ve VGM 'den ramazan kolisi.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Kızılay harekete geçti. Ramazan ayınca ihtiyaç sahiplerine gıda yardımları başladı. Başvuru yapan vatandaşlara gıda yardımları yapılacak. Gıda yardımı almak isteyen vatandaşlar ise şartların ne olduğunu , başvurunun nasıl yapılacağını araştırmaya başladı.

Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda gıda yardımı başvuru detaylarına yer verdik.

KIZILAY GIDA YARDIMI

"Dertler Paylaştıkça Bitecek Yeter Ki İnan Buna" sloganı ile Ramazan ayına başlayan Kızılay, 10 milyon kişiye yardım yapacak. 

Kızılay'ın belirlediği yaklaşık 10 milyon ihtiyaç sahibine, SMS yoluyla kod ulaştırılacak. Telefonuna SMS gelen vatandaşlar, Kızılay'ın belirlediği market zincirlerinden istediklerini alabilecek. Bu sistem ile vatandaşların kendi ihtiyacı olan gıdayı alması sağlanacak.

Kızılay 'dan yapılan açıklamada, "Türk Kızılay, Ramazan ayının simgesi haline gelen gıda paketlerini sizlerin değerli bağışları vesilesiyle, gıda ve yiyecek konusunda sıkıntı yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırmakta ve yüzbinlerce ihtiyaç sahibinin iftar ve sahur sofralarını bereketlendirmektedir." ifadelerine yer verildi.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN GIDA YARDIMI

VGM tarafından yapılan açıklamada ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı sağlanacağına yer verildi. Yapılan açıklamada başvuru şartları için şu ifadelere yer verildi:

1.    Sosyal güvencesi bulunmayan veya geliri net asgari ücret miktarından fazla olmayanlar.
2.    7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince aylık alanlar.

Başvuru:

Kuru gıda yardımı hizmetinden yararlanmak isteyen muhtaç kişiler aşağıda yer alan "Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu"nu doldurmak suretiyle Bölge Müdürlüklerine şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabilirler.

Bölge Müdürlüğünce yapılan değerlendirmede durumu uygun olanlar kuru gıda hizmetinden yararlandırılır.

Kuru gıda yardımı hizmetine yapılan başvurular sınırlı sayıdaki kontenjanlar nispetinde değerlendirilmekte olup başvuru yapılması hizmetin hemen başlatılacağı anlamına gelmemektedir.

Başvuru için >>

https://www.vgm.gov.tr/faaliyetler/hayir-hizmetleri/yurt-ici-kuru-gida-yardimlari

Yukarıdaki linki kopyalayın ve yeni sekmede açın. Açılan sayfada başvuru formu doldurarak gıda yardımından faydalanabilirsiniz.

1000 TL VERİLECEK

1000 TL korona nakdi yardımı verilecek. Detaylar için TIKLAYIN