Karısının Uygunsuz Görüntülerini Sosyal Medyada Canlı Yayınlayan Adama Hapis Şoku!

Erzurum'da evli olduklarını zamanlarda, kendisini başka erkeklerle aldattığını düşündüğü S.Ö. isimli kadının uygunsuz anlarını sosyal paylaşım sitesi üzerinden canlı yayınlayan 34 yaşındaki İ.O isimli şahıs için 9 yıla kadar hapis cezası istendi.

Karısının Uygunsuz Görüntülerini Sosyal Medyada Canlı Yayınlayan Adama Hapis Şoku!

Erzurum'da yaşayan S.Ö. isimli kadın, Restbet savcılığa başvuru yaparak, İ.O. isimli eski kocasının evli oldukları dönemde, uygunsuz görüntülerinis sosyal medyada canlı yayınladığını söyledi. İ.O'nun, yatak odasında yatarken, uygun olmadığı esnada kendisini çekerek, canlı yayınladığını iddia eden genç kadın, cep telefonu numarasının da eski eşi tarafından yayıldığını öne sürdü.

Şikayet üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde inceleme yapan savcılık makamı, S.Ö'nün iddialarını doğrular nitelikte paylaşımlar ve yazışmalar olduğunu belirledi. Savcılık tarafından ifadesi alınan şahıs suçlamaları kabul ederek, "Scope' isimli canlı yayın sitesinde eşimin görüntülerini kendisinden habersiz yayınladım. Çamaşırlarını paylaştım. Cep telefonu numarasını da erkeklerin chat yaptığı sitelere dağıttım. Bunları, eşimin beni aldatması nedeniyle yaptım" dedi.

 Soruşturmasını tamamlayan savcılık, S.Ö.'nün 9 yıla kadar hapis cezasını istedi. 1'inci Asliye CEza Mahkemesine açılan davada kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek gibi suçların işlendiği belirtildi.