Kafe, Restoran, Lokanta ve Kahvehaneler Ne Zaman Açılacak? Erdoğan ile Görüşen İsim Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile restoran ve kafelerin açılma meselesini görüşen TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl önemli açıklamalarda bulundu.

Kafe, Restoran, Lokanta ve Kahvehaneler Ne Zaman Açılacak? Erdoğan ile Görüşen İsim Açıkladı

Erdoğan ile görüşen isimden kafe ve restoranların açılması hakkında açıklama.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Tüm Restoranlar ve Turizmler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl bir son dakika açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştiren Bingöl, kafe ve restoranların Mart ayında açılmasını beklediklerini söyledi. 

Restoranların açılışının şuanda değerlendirme aşamasında olduğunu belirten Bingöl konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Mart ayında restoranların açılacağını düşünüyoruz" dedi.Restoran ve lokantalarda uygulanacak tedbirlere de dikkat çeken Bingöl, "Biz Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile bir protokol imzaladık. Burada Güvenilir Restoran ve Lokanta belgesi veriyoruz. Bu belgeye sahip işletmeler daha ön daha öncelikli olabilir" ifadelerini kullandı.

Mekanların en doğru şekilde nasıl açılacağı konusuna da değinen Bingöl, bu konuda bir görüşme gerçekleştireceklerini söyleyerek, "Sayın Başkanımız ile görüştükten sonra, Sağlık Bakanlığı, Valilik ve ilgili Bakanlıklarla da 'restoran ve lokantalar en doğru nasıl açılır' konusunu görüşeceğiz. Beklentimiz restoran ve lokantaların mart ayında açılacağı yönünde"  dedi.

Erdoğan geçen hafta kabine sonrası yaptığı açıklamada, "İllerimizi Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak Mart ayı itibarıyla kademli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane vb. esnaflarımızı rahatlatacak yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır" demişti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA