İYİ Partili Türkkan'dan Harran Üniversitesi Rektörüne Tepki : Bu Şirkle Eş Değerdir

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın'ın Akit Tv'de yaptığı konuşmaya ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Rektörün derhal görevden alınması gerektiğini, yapılanın şirkle eş değer olduğunu söyleyen Türkkan, söz konusu şahsın en çok Cumhurbaşkanına zarar verdiğini söyledi.

İYİ Partili Türkkan'dan Harran Üniversitesi Rektörüne Tepki : Bu Şirkle Eş Değerdir

Türkkan, TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz aldı. İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, konuşmasının başında merhum Erdal İnönü'ye rahmet diledikten sonra, Harran Üniversitesi Rektörü'nün tepki çeken konuşmasına değindi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili 'İtaatsizlik haramdır' diyen Rektörün derhal görevden alınması gerektiğini söyleyen Türkkan, "Bugün hayli gündemde ama bir de ben hatırlatmak istiyorum. Harran Üniversitesi Rektörü. Hayatında bu kadar meşhur olacağını bilseydi Sn. Rektör aklına bile getirmezdi. Akit Tv'de bir programa katılıyor, Sn. Erdoğan'a ittatın farz değil farz-ı ayın olduğunu söylüyor. Karşı çıkmanın ise haram olduğunu söylüyor. İlim, Bilim ve Kültür adamı sıfatıyla özgür düşüncenin temsilcisi olması gereken bir rektörün sınır tanımaksızın yapıtğı bu gaf içeren ifadeleri kınıyorum. Farz da, helal de, haram da yüce kitabımız Kur'anı kerim'de belirlenmişken, sözde rektörün kendince farz ve haram uydurması gaflet değilse celalettir. Bu şirk koşmakla eş değerdir." dedi.