İş Görüşmesine Giden Genç Kadın Dehşeti Yaşadı: "Dayım Boydan Fotoğraf İstiyor"

Bodrum' Milas 'ta feci bir olay meydana geldi. Teknik Ressam olan Sibel, iş arama sürecinde bir ilan gördü ve yarı zamanlı iş olarak yayımlanan ilana başvuru yaptı. Mutlu E. isimli kişi ile görüşen Sibel, işin ne olduğunu sordu. Bu kişi işin balık yemi işi olduğunu söyledi ve telefonda haberleştirler. Birkaç gün geçtikten sonra Mutlu E. iş görüşmesi için Sibel'i bir kafeye davet etti. Ünlü bir şirketin genel müdürü olduğunu söyleyen Mutlu E. o şirketin dayısına ait olduğunu ve asıl iş görüşme

İş Görüşmesine Giden Genç Kadın Dehşeti Yaşadı: "Dayım Boydan Fotoğraf İstiyor"

Pislik insanlar o kadar çoğaldi ki iş görüşmelerine bile gitmeye korkar olduk.

Sibel ise iş yerinin adını alıp ailesine danışmak istediğini söyledi. Bu görüşmeden sonra Mutlu E. sürekli olarak Sibel'i aramaya başladı. Sibel'den dayısının görmesi için "boydan fotoğraf atmasını ve Facebook'taki fotoğraflarını herkese açık yapmasını" isteyen Mutlu E., daha sonra dayısı ile iş görüşmesi yapacağını söylemiş. Sibel ise “Bu dayın ne yapacak resimlerimi, ben zaten iş görüşmesini dayınla yapacağım.” diyerek fotoğraflarını göndermek istememiş ve Facebook hesabını açmamış. Diğer gün ise evraklar ve banka hesabı için bir görüşme olacakmış.

Mutlu E., ikinci görüşmede Sibel'in dayısıyla görüşeceğini söylemiş. Sibel'in ailesi ise şirketi araştırmış ve ona iş görüşmesine gidebilirsin demiş. İkinci görüşme için evden çıkan Sibel, şirkete gideceğini söyleyen Mutlu E'den şüphelenmeye başlamış. Bir araba ile gelip Sibel'i aldı. Sibel, önce arabaya binmek istemediğini, ancak arabada bir başka kadının olduğunu görünce binmiş. Yola çıktıktan sonra ise Sibel, firmaya gitmediklerini anlayip endişelenmiş ve nereye gittiklerini sormuş.

Mutlu E. ise dayısının çiftlikte olduğunu ve iş görüşmesinin orada olacağını söylemiş. Ç:iftliğe gittiklerinde ise rakı sofrası ile karşılaşmışlar.  Sibel, "Böyle iş görüşmesi mi olur" diyerek tepki göstermiş: Mutlu E. ise "Dayım rakıyı çok seviyor" cevabını vermiş. 

Sibel ise bu dakikadan sonra oradan gitmek istediğini söylemiş ama Mutlu E. dışarı çıkmak isteyen Sibel'e şiddet uygulayarak buradan artık çıkamazsın diyerek engellemiş. 

Daha sonra Mutlu E. ilk görüşmede konuştukları Sibel'in icra dosyalarını ortaya çıkarmış ve masada olanlara Sibel'in 160 bin TL'ye ihtiyacı olduğunu söylemiş. Arabada Mutlu E 'nin yanında oturan kadın ise 150 bin TL'den daha fazla para veremeyeceklerini ifade etmiş  Sibel, o pazarlığın kendisi üzerinde yapıldığını anlayınca “Ben 150 bin lira istemiyorum. Ben hiç kimseden bir şey istemiyorum, para filan da istemiyorum. Gitmek istiyorum." diyerek dışarı çıkmak, oradan gitmek istemiş. 

O sırada Sibel'e zorla senet imzalatmaya çalışmışlar ama bunu kabul etmemiş. Daha sonra Mutlu E. , Sibel'i küçük bir odaya götürüp orada şiddet uygulamış ve "Bu saatten sonra buradan dışarı çıkamazsın. Ancak benim istediklerimi yaptıktan sonra çıkarsın.” demiş.

Mutlu E. Sibel'in telefonunu da almış ve ailesine ulaşmasını engellemiş. Sibel ise artık buradan kurtulamayacağını düşünmeye başlamış.

KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN...

Sibel, fırsat bulup telefonunu alıp kaçmaya çalışmış ama Mutlu E. Sibel'in sırtına yumruk atarak onu etkisiz hale getirmiş ve daha sonra sistematik şekilde ona şiddet uygulayarak cinsel istismarda bulunmuş.

Sibel 3 defa evden kaçmaya çalışmış ve her kaçışında daha fazla şiddet görmüş. Saçlarından sürüklenmiş, bayılmış. Ayıldığında Sibel'e  “Kalk üstünü giyin. Seni şimdi bir adama teslim edeceğim, senin tüm hayatın gidecek. Sen bana çok pahalıya mal oldun” demiş.

Dışarı çıktıklarında ise Sibel fırsatını bulup hemen kaçmış ve bir benzin istasyonuna sığınmış. Daha sonra yakınlarına ulaşmış. Yakını olan Avukata ulaşan Sibel, onunla görüştükten sonra ailesine de haber vermiş ve jandarma karakoluna gitmiş. Daha sonra Mutlu E. hakkında yakalama kararı çıkartılıp gözaltına alınmış. 

SERBEST KALMIŞ

Darp izleri rapora girmiş ama Mutlu E serbest bırakılmış.  Mutlu E. karakolda verdiği ifadede Sibel'le sevgili olduklarını söylemiş. Sibel ailesiyle birlikte daha sonra bu şirketi araştırmaya başlamış. Mutlu E. ve beraberindeki kişilerin bir ünlü şirketin adını kullanarak kadınları para karşılığında sekse zorladıklarını öğrenmişler. Şirkete haber verdiklerinde ise başka bir kadının da aynı meseleden davası olduğu, şirketin davaya dahil olmak istediği fakat mahkemenin kabul etmediği bilgisine ulaşmışlar.

Sibel ise 3 hafta kekeme kalmış ve hafızasının yüzde 40'ını kaybetmiş. Dosyanın içinin boş olduğunu söyleyen Sibel, kendi çabasıyla ilçelerinde kaybolan kız çocuklarının ve kadınların başka yerlere satıldığını öğrenmiş.

Kaynak: https://bianet.org/bianet/toplumsal-cinsiyet/234487-baska-kadinlari-da-kurtarmak-istiyorum