İçişleri Bakanlığı'ndan Duyuru Gelmişti, Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alınacak ! Başvuru Tarihleri Duyurusu Bekleniyor

İçişleri Bakanlığı Polis Akdemisi Başkanlığı'nın resmi sayfasından 20 Ağustos 2020 tarihinde yapılan duyuruda, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okullardan mezun 400 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağı, ilgili alıma başvuru tarihlerinin daha sonra ilan edileceği kaydedilmişti.

İçişleri Bakanlığı'ndan Duyuru Gelmişti, Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alınacak ! Başvuru Tarihleri Duyurusu Bekleniyor

Resmi duyurunun üzerinden haftalar geçmesine rağmen 400 kişilik bekçi alımı için henüz başvuru tarihleri ve diğer detaylar netleşmiş değil. Polis Akademisi Başkanlığı'nca yapılan resmi duyuruda, "7245 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 400  erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır. Alıma ilişkin esaslar, başvuru şartları önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadeleri yer almıştı.

DİĞER ŞEHİRLERDE DE ALIM BEKLENİYOR

İstanbul için gerçekleşecek en az lise mezunu bekçi alımının diğer iller için de yapılıp yapılmayacağı ise henüz netleşmiş değil. Geçtiğimiz yıllarda tekrar hayata geçirilen Çarşı ve Mahalle Bekçiliği uygulamasıyla gece yapılan hırsızlıklarda büyük oranda düşüş gözlemlenmiş, olaylara müdahale konusunda etkinliğin artmasının ardından bekçilik uygulaması büyükşehirlerin köylerine de genişletilmişti. Önümüzdeki günlerde diğer büyükşehirler için de bekçi alımı duyuruları yapılması halinde siz değerli ziyaretçilerimizle tüm gelişmeleri paylaşacağız.

Bekçi alımı resmi duyuruları ve diğer detaylardan anında haberdar olmak için Türkiye'nin lider memur adayı kamu bültenini instagram'da ve diğer sosyal mecralarda takip edebilir, ücretsiz mobil uygulamasını kolaylıkla indirebilirsiniz.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Hangi illerde bekçi alımı duyurusu bekliyorsunuz. Başvuru şartlarıyla ilgili beklentileriniz ve diğer yorumlarınızı sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  - ANKARA