İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan 'Suriyeli' Açıklaması

NTV'nin canlı yayın konuğu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada göçmen politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  İstanbul'da kayıt dışı suriyelilerle ilgili konuşan Soylu, geçici koruma kapsamında olmayla birlikte, İstanbul'da kaydı olmayan suriyelilerin kayıtlı oldukları illere dönmeleri içinn 20 Ağustos'a kadar süre verildiğini hatırlatarak, "Ben bu ülkenin İçişleri Bakanıyım. Benim ülkemde bilmediğim, kayıtlı olmayan kimsenin yaşamaması lazım" şeklinde konuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan 'Suriyeli' Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan 'Suriyeli' Açıklaması

NTV'nin canlı yayın konuğu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada göçmen politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  İstanbul'da kayıt dışı suriyelilerle ilgili konuşan Soylu, geçici koruma kapsamında olmayla birlikte, İstanbul'da kaydı olmayan suriyelilerin kayıtlı oldukları illere dönmeleri içinn 20 Ağustos'a kadar süre verildiğini hatırlatarak, "Ben bu ülkenin İçişleri Bakanıyım. Benim ülkemde bilmediğim, kayıtlı olmayan kimsenin yaşamaması lazım" şeklinde konuştu.  

ARTIK İSTANBUL'A KAYIT KABUL ETMİYORUZ

Artık İstanbul'a kayıt kabul edilmeyeceğini vurgulayan İçişleri Bakanı, "Artık İstanbul'a kayıt kabul etmiyoruz' dedik ve bunu 2-3 yıldan beri de devam ettiriyoruz. Çok insani şartlarda kayıt kabul ediyoruz. İstanbul'da toplam 547 bin Suriyeli geçici koruma kapsamında. Fakat bu arada başka illerden İstanbul'a gerek çalışma gerek eğitim kapsamında bir akım olduğunu görüyoruz. Biz bunu gördükçe yaptığımız denetimlerle birlikte onları kendi merkezlerine gönderdik. Güncelleme yaparken de hangi ildeyse son zamana kadar o ilde de güncellemelerini kabul ettik. Bütün güncellemelerimiz bittikten sonra operasyonlara başladık." şeklinde konuştu.

İstanbul'da 1 milyon 69 bin yabancı olduğunu hatırlatan İçişleri Bakanı, bunların 547 binin suriyeli olduğunu, 522 binin de ikametli düzenli göçmenlerden oluştuğunu söyledi.

GEÇİCİ KORUMA KAPSAMINDAKİ KİMSE SINIR DIŞI YAPILMAYACAK

12 Temmuz'dan bu yana İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlarda 6 bin 122 kişinin yakalandığını, günlük 600 kaçağın yakalandığını belirten Bakan, "Günde ortalama 600 kişi yakalanıyor ve bunların 2 bin 691'i Afgan, bin 619'u Pakistanlı, sadece bin civarı Suriyeli. Bangladeş, Özbekistan, Sri Lanka, Fas, Cezayir bütün bunları yakalıyoruz ve bunları, Suriyeliler hariç, kendi ülkelerine geri göndermek için geri gönderme merkezlerine gönderiyoruz. Suriyelileri ise geçici koruma kapsamında olduğu için 'Size 20 Ağustos'a kadar gitme imkanı tanıyoruz' deyip bırakıyoruz. Tamamen kayıtsız Suriyeliler var. Biz bunları alıyoruz ve kamplara gönderiyoruz. Suriyelilerden, geçici koruma kapsamındakilerden kimseyi sınır dışı yapmadık ve yapamıyoruz. Uluslararası kurallara göre, dünyadaki hiçbir ülke geçici koruma kapsamındaki kimseyi sınır dışı yapamaz." ifadelerini kullandı.