İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Polis Alımı ve Personel Alımı Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında emniyet teşkilatındaki kadın polis istihdamı ve diğer personel alımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yeni psikolog ve sosyolog alımları yapılacağını söyleyen Soylu, "Emniyette psikolog ve sosyolog alımına çıkıyoruz . Bu bizim için de önemli. 40-50 intihar oluyor teşkilatımızda. Bunları da takip edip, aşağı çekmemiz gerekiyor. " ifadelerini kullandı. İşte açıklama.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Polis Alımı ve Personel Alımı Açıklaması

Bakan Soylu şunları söyledi:

3 Bin kadın polis alımı aldık, sadece güven masalarına yönelik aldık. Kadın polis alıyoruz, iyi bir kadın polis oranımız var. Emniyette psikolog ve sosyolog alımına çıkıyoruz . Bu bizim için de önemli. 40-50 intihar oluyor teşkilatımızda. Bunları da takip edip, aşağı çekmemiz gerekiyor. Bu konuda yoğun çalışma ortaya koyuyoruz.

KADIN KAYMAKAM

Kaymakam alımı konusunda ben bu konuda övünebilirim. Bizim dönemimize kadar 1 veya 2 kaymakam alınırdı, biz şu an 9-10 kaymakam alıyoruz. 65 kadın kaymakam var. 

İNTERNETTE TEKRAR GÜNDEME GELEN "İNTİKAM YEMİNİ VİDEOSU"

Polisimiz ve jandarmamız yapılan her araştırmada Türkiye'nin en güvenilir 3 kurumundan birisi çıkar. Bütün araştırmalara bakılabilir. Tüm araştırmalara bakılsın. Özel şirketlerin yaptığı araştırmalardan, Tüik araştırmalarına kadar. Polis okulunda böyle bir olay oldu. 2017 mart ayında oldu. Bu tamamen , 10 binlerce öğrencilerden bir kaçına yönelik bir tek yerde gerçekleşmiş oranın yöneticilerine yönelik olaydır. O yöneticiyi görevden aldık. Bu şu mudur? bir olay olmuş bu olayla ilgili tedbirimizi aldık. Sonra bugün anlı şanlı profesörler, siz milis teşkilat yetiştiriyorsunuz diyor. Tüm polis teşkilatına diyor. Hakaret eden kim varsa dava açacağız. Böyle bir şey olabilir mi? Bir vatandaş şunu söyleyebilir, "Bunun farkında mısınız?" diyebilir." Bunu normal görmüyorum" diyebilir.  550 bin silahlı mensubu var İçişleri Bakanlığı'nın. Bazen içimizde rüşvete karışan var, tasvip etmeyeceğimiz işlere karışanlar var. Bizim görevimiz bunları takip etmek, bu teşkilatı pür teşkilat haline getirmektir.

DETAYLAR GELİYOR.

DAHA FAZLASI İÇİN TIKLA VE KATIL.