İBB 420 Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru Sonuçları için Tarih Netleşti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 420 sözleşmeli personel alımı için başvuru işlemlerinde sona gelinirken, 420 kişilik alıma 15 bin civarında başvurunun yapıldığı öğrenildi. Başvuru sonuçları için de tarih netleşti. İşte detaylar...

İBB 420 Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru Sonuçları için Tarih Netleşti

İBB 420 Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru Sonuçları için Tarih Netleşti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na sözleşmeli 420 personel alınacağına dair duyuru büyük ilgiyi beraberinde getirmiş, İBB'nin resmi sayfasından başvuru formunu temin eden adaylar Saraçhane'deki bina önünde uzun kuyruklar oluşturmuştu. Mesai saatinin sona ermesiyle birlikte sözleşmeli personel alımı için başvuru yapan adayların başvuru sonucu duyurusu bekleyişi de başladı.

BAŞVURU SONUÇLARI 19 ARALIK'TA İLAN EDİLECEK

İBB'nin paylaştığı başvuru kılavuzuna göre sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 19 Aralık'ta ilan edilecek. Başvuru yapan adaylardan 2100 kişi sınava girmeye hak kazanacak. Sonuçlara http://turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlanabilecek. Konuya dair yapılan resmi bilgilendirmede ayrıca, "Sınava katılma şartlarını taşıyan adaylar arasından, pozisyona ilişkin mezuniyet notuna göre yapılacak sıralama sonrasında en yüksek mezuniyet notu olan adaydan başlamak üzere atama yapılacak her boş pozisyon sayısının 5 (beş) katı aday (toplamda 2100 kişi) sınava çağrılacaktır. Sınava çağrılacak son sıradaki adayla aynı mezuniyet notuna sahip olan diğer adaylar da sınava çağrılacaktır. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, 19/12/2019 tarihinde https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden ilan edilecek olup adaylar sınav giriş belgelerine bu adres üzerinden erişebilecektir. Adayların, sistemden aldıkları sınav giriş belgesinde yazılı tarih ve saatte sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir." denildi.

YENİ PERSONEL ALIMI DUYURULARINA ERİŞİM SAĞLAMAK, KADIN-ERKEK DİĞER ADAYLARLA ARKADAŞLIK KURARAK BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLA.