Hükümetten 3600 Ek Gösterge ve 65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı İstisnası İçin Açıklama

Son dakika haberi: Hükümetten memurlara ek gösterge zammı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağında bazı düzenlemeler için açıklama geldi.

Hükümetten 3600 Ek Gösterge ve 65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı İstisnası İçin Açıklama

Son dakika : Hükümetten 3600 ek gösterge ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı açıklaması.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk arasında bir görüşme gerçekleşti. Telekonferans yöntemi ile gerçekleşen görüşmede Kahveci, yaşanan sıkıntıları Bakan Selçuk 'a aktardı.

Kahveci, 65 yaş üstü vatandaşların belirli saatlerde sokağa çıkması ile ilgili bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Maskenin devlet tarafından ücretsiz dağıtılması kararı çok güzel ama bazı aksaklıkların yaşandığı konusunda bilgiler geliyor. Belki bir tavan ücret belirlenerek alabilen vatandaşlarımızın bunu temin etmesi, alamayan vatandaşlarımıza da yine devletin ücretsiz olarak maskeyi dağıtması sağlanabilir. Emeklilerimizin de talepleri var. 65 yaş üzeri evdeler. En azından günün belli saatlerinde büyüklerimizin yürüyüş yapmasının yolu açılabilir.”

EK GÖSTERGE SORUSU

Kahveci, kamu personellerinin beklediği ek gösterge için şu ifadeleri Bakan Selçuk 'a yöneltti:

“Tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde 3600 ek gösterge düzenlemesinin de bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. Kamu çalışanları bu dönemde bu düzenleme ile motive olacaktır. Hem de alım güçleri artacaktır. Zaten çoğu kamu çalışanı görevinin başındadır. Salgınla mücadelede çok ciddi katkı sağlıyorlar. Diğer bir husus da şudur ki; bayram ikramiyesini sadece memurlar almıyor. Önümüzdeki bayramda emeklilere uygulanan bayram ikramiyesinin kamu çalışanlarına da verilmesini istiyoruz.”

BAKAN SELÇUK 'TAN CEVAP

Bu sorulara Bakan Selçuk şu şekilde cevap verdi:

“Bu süreçte bir destan yazılıyor ve sizler de bunun paydaşlarısınız. Herkes taşın altına elini soktu. Fedakarlıklar ortadadır. Bunları görüyoruz. Elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz“

“Etap etap normalleşme sürecine geçtiğimizde 65 yaş üstü vatandaşlarımız da faydalanacaktır. Bu süreçte talepleri yapmaya gayret edeceğiz. Bununla beraber 3600 ek gösterge düzenlemesi Sayın Cumhurbaşkanımızın sözüdür. Eninde sonunda yürürlüğe girecektir”

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VE EK GÖSTERGE HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA