Hafta İçi - Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Hakkında Son Dakika Açıklaması (Bitti mi Devam Edecek mi?)

Vaka sayısının azalması nedeniyle kısıtlamalarda gevşetilme yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması ile 20 yaş altı 65 yaş üstü sokağa çıkma yasakları hakkında son dakika açıklaması geldi.

Hafta İçi - Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Hakkında Son Dakika Açıklaması (Bitti mi Devam Edecek mi?)

Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması hakkında açıklama.

Bilindiği üzere koronavirüse karşı Çin aşısı Türkiye'ye geldi ve önümüzdeki günlerde aşılama süreci başlayacak. Almanya'dan da Biontech aşısı bekleniyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada aşının zorunlu olmadığı, ancak aşı olmayacaklar için bazı kısıtlamaların söz konusu olabileceğine yer verildi. bu açıklama sonrası bir açıklama daha geldi.

AŞILAMA RÖTARLI BAŞLIYOR

Daha önce gelmesi planlanan koronavirüs aşısı biraz rötarlı geldi. Yaşanan gecikme nedeniyle koronavirüs için aşılama da biraz geç başlayacak. Edinilen bilgilere göre koronavirüs aşısının 13 veya 14 Ocak tarihlerinden itibaren yapılmasının beklendiğine yer verildi. 3 milyon doz aşı , ilk olarak 3 milyon kişiye yapılacak ve daha sonra gelecekikinci aşılar diğer gruplara yapılmaya devam edilecek. 

-70-80 DERECEDE AŞI

Alman Biontech firmasının geliştirdiği aşının Türkiye’deki uygulaması konusunda da ayrı bir planlama yapılacağı öğrenildi. Bu aşının eksi 70-80 derecede saklanması gerektiğinden, aşılama bu şartları sağlayabilecek olan büyük hastanelerde yapılacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VE DİĞER KISITLAMALAR BİR SÜRE DAHA DEVAM EDECEK

Yapılan açıklamada aşıların gelmesinin gecikmesi nedeniyle kısıtlamaların bir süre daha devam edeceğine yer verildi. Mutasyona uğrayan virüs bir süre incelenecek ve Türkiye'de yayılıp yayılmadığı gözlemlenecek. Bu nedenle kısıtlamaların bir süre daha süreceği öğrenildi. 

AŞI OLMAYANLAR İÇİN KISITLAMALAR

Sağlık Bakanlığına “Aşı olmayanların HES kodlarına bu durum işlensin ve bazı kamu hizmetlerinden yararlanamasınlar. Bu virüsü bitirmek istiyorsak bazı yaptırımların devreye girmesi şart” fikrini iletti. Bu arada, Bakanlık hem broşürlerle hem de açacağı internet sitesiyle halkı bu konuda aydınlatacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: https://www.turkiyegazetesi.com.tr/saglik/757868.aspx