GİB ve Adalet Bakanlığı'na İlkokul ve Ortaöğretim Mezunlarından 1541 Personel Alınacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'na bağlı CTE'ye ilkokul ve ortaöğretim mezunlarından sözleşmeli ve kadrolu hizmetli alımı yapılacağına ilişkin duyurular art arda geldi. Geçtiğimiz günlerde Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi sayfasından yayımlanan ilanda, farklı illerde görevlendirilmek üzere 196 sözleşmeli hizmetli alımı yapılacağı ilan edilmiş, ilgili alıma başvuru yapacak adayların KPSS'ye girmiş olması, 35 yaşını doldurmamış olması, en az ortaöğretim m

GİB ve Adalet Bakanlığı'na İlkokul ve Ortaöğretim Mezunlarından 1541 Personel Alınacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'na Hizmetli Alımı Yapılacak ( En Az İlkokul Mezuniyeti Şart) 

Yeni İş haberleri yayımlandı! Kadın-Erkek diğer adaylarla iletişime geçmek, bilgi alışverişinde bulunmak ve son haberlere göz atmak için TIKLA VE İNDİR.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'na bağlı CTE'ye ilkokul ve ortaöğretim mezunlarından sözleşmeli ve kadrolu hizmetli alımı yapılacağına ilişkin duyurular art arda geldi. Geçtiğimiz günlerde Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi sayfasından yayımlanan ilanda, farklı illerde görevlendirilmek üzere 196 sözleşmeli hizmetli alımı yapılacağı ilan edilmiş, ilgili alıma başvuru yapacak adayların KPSS'ye girmiş olması, 35 yaşını doldurmamış olması, en az ortaöğretim mezunu olması, ÖSYM tarafından uygulanan KPSS'de en az 70 puan şartını yerine getirmesi gerektiği kaydedilmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ilgili personel alımı için başvuru yapacak adayların ayrıca başvuru genel şartlarını da dikkatle incelemesi gerekiyor. GİB'in en az ortaöğretim mezunlarından sözleşmeli hizmetli alımı için başvuru yapmak isteyen adaylar, başvuru işlemlerini 10 Mart 2021 tarihi saat 17.30'a kadar işlemlerini http://sinav.gib.gov.tr adresindeki online başvuru sayfası üzerinden tamamlamak durumundalar. Başvuru sürecine ilişkin resmi açıklamada, "Başvurular, adayların http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır. Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar internet sitesinde yer almaktadır." ifadeleri yer aldı.

CTE VE ADALET BAKANLIĞI'NA KADROLU EN AZ İLKOKUL MEZUNLARINDAN İŞÇİ ALIMI YAPILACAK

Adalet Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'na bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne en az ilkokul mezunları arasından kadrolu işçi unvanında hizmetli alımı yapılacak. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü ile CTE'nin resmi sayfasından yayımlanan ilanlarda Adalet Bakanlığı'na 1287 kadrolu işçi alımı yapılacağı, CTE'ye ise 58 Kadrolu işçi alımı yapılacağı belirtildi. Başvuru işlemlerinin İŞKUR üzerinden gerçekleşeceğine yer verilen resmi duyurularda adaylarda aranan genel ve özel şartlar da yer aldı. 

HİZMETLİ ALIMI BAŞVURU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI

1. 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,
2. İlan tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,
3. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,
4. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
5. Kamu kurum ve kuruluşlarından herhangi bir sebeple görevinden veya mesleğinden ihraç edilmemiş olmak,
6. İlan tarihi itibarıyla başvuru yapılan ilde ikamet ediyor olmak.
7. İlan edilen (EK-1)  listeden sadece bir işyeri (İl) için başvuru yapılacaktır. Birden fazla işyeri(İl) için başvuru yapıldığının tespit edilmesi halinde adayın hiçbir başvurusu kabul edilmeyecektir.
8. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 5’inci maddesinde belirtilen işe göndermede öncelik hakkına sahip olan adayların anılan maddenin 1 inci fıkrasında belirtilen öncelik durumlarını belgelemeleri gerekmektedir. Ancak bu belge işe yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecektir.

ÖZEL ŞARTLAR

1. İlan tarihi itibarıyla en az ilköğretim mezunu olmak,
2. İlan tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak (4 Mart 1986 ve sonrası doğumlu olanlar müracaat edebilecektir),
3. (CTE HİZMETLİ ALIMI İÇİN GEÇERLİ) Sağlık durumu yönünden: Vardiyalı çalışma usulüne göre bedenen ve ruhen görevini devamlı yapmasına engel bir durumun bulunmadığına dair Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları “temizlik görevlisi olur” ibareli sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

EK dosyalar ve diğer ayrıntılara kurumların resmi sayfalarından erişim sağlanabilir.

Alımlara dair diğer adaylarla fikir alışverişinde bulunmak, son iş haberlerine göz atmak ve yeni haberlerden anında haberdar olmak için Türkiye'nin lider iş haberleri sayfası kamu bültenini takip etmeyi unutma. Kadın-erkek diğer adaylarla iletişime geçmek ve bilgi alışverişinde bulunmak için TIKLA.