Fuat Oktay'dan Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması: "En Önemli Tedbir.."

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay , katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Kıbrıs meselesi, Ermenistan Azerbaycan ve sokağa çıkma yasağına değinen Oktay'ın açıklaması haberimizde.

Fuat Oktay'dan Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması: "En Önemli Tedbir.."

Son dakika : Fuat Oktay 'dan sokağa çıkma yasağı açıklaması.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bir son dakika açıklamasında bulundu. Tarafsız Bölge adlı programa konuk olan Oktay , şunları söyledi:

"Hangi sistemi kurarsanız kurun mükemmel bir sistem yoktur. Her sistem gelişmeye muhtaçtır. Cumhurbaşkanlığı sistemi neden çıktı? Kararların hızlı alınamamasından, aşırı hantallıktan. Yeni sistemle beraber bunu sağlamış olduk. Yeni sistemde saatler içinde kararlar alınabiliyor. Şimdi içinde olduğumuzu koronavirüs sürecini düşünün. Eski sistem olsa şu an olduğumuz yerde olamazdık.

Sivillerin katledilmesine dünyanın sessiz kaldığını görüyoruz. Türkiye olarak ilk andan beri ifade ediyoruz. Azerbaycan davasında haklıdır, kendi topraklarını savunmaktadır. Ermenistan işgalcidir. Türkiye olarak sonuna kadar Azerbaycan'ın istediği kadar yanında olacağız. Cumhurbaşkanımız bunu ilk günden belirtti. Türkiye tereddüt etmez, Cumhurbaşkanımız hiç tereddüt etmez. Karşınızda daha ateşkesin imzası kurumadan sivillere saldıran bir terör devleti var. Terör örgütleri Ermenistan'a yardım ediyor.

Kıbrıs halkı kendi iradesiyle seçimini yaptı. KKTC, Türkiye'nin tanıdığı bir devlettir. Orada kadim bir kardeşlik vardır. Sadece seçimler bakımından değil, daha derinden baktığımızda resim netleşir. Kıbrıs'ta biz 1571'den sonra 300 yıl hükümranlık sürmüş bir milletin torunlarıyız.

Uzaktan yakından Kıbrıs Türkü'nü tanımayan AB'ye baktığınızda, sivil toplum örgütlerine yardımlar yapılıyor. Bu kurumlar tamamen seçimleri etkilemeye yönelik, kendi kurumları. Pompeo ne zaman geldi Kıbrıs'a? Seçim zamanı geldi.

Kovid salgınıyla ilgili biz gece gündüz oradaydık. Türkiye'nin tüm imkanlarını açtık. Bizim ilimize nasıl gidiyorsa, aynı uçaklarımız oraya da gidiyor. Yetersiz olduğunda orada da hastane yaptık. 

"SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI"

Biz kovid ile mücadelemizi böyle yasaklar, serbestlikler üzerinde götürmüyoruz. Varsa da Cumhurbaşkanımız bunu açıkça paylaşıyor. İl il, ilçe ilçe tüm veriler incelenir. Alınması gereken tedbir varsa alınır. Mart ve Nisan ayında bazı tedbirler aldık.  O dönemde bile hafta sonları uyguladık. Şu an da  böyle bir şey gündemde değil. Burada en önemli tedbir vatandaşın kendisinin alacağı tedbirdir."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA