Fahrettin Yokuş: Bu İktidarın Torpil Sevdası Gençlerin İş Umudunu Tüketiyor

KPSS Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, çeşitli kadrolara başvuru yapan adaylardan yerleşenlerin en yüksek ve en düşük KPSS puanları da ortaya çıktı. ÖSYM'nin resmi sayfasından bugün yayımlanan yerleştirme sonuçlarıyla ilgili Kamu Bülteni'ne özel değerlendirmelerde bulunan Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, KPSS yerleştirme sonuçlarının gençlerin geleceğe karşı umudu konusunda önemli veriler taşıdığına dikkat çekti.

Fahrettin Yokuş: Bu İktidarın Torpil Sevdası Gençlerin İş Umudunu Tüketiyor

Bu İktidarın Torpil Sevdası Gençlerin İş Umudunu Tüketiyor , KPSS'den 97 Alan 'Mülakat Yok' Diye Hizmetli Olmak İstiyor

KPSS Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, çeşitli kadrolara başvuru yapan adaylardan yerleşenlerin en yüksek ve en düşük KPSS puanları da ortaya çıktı. ÖSYM'nin resmi sayfasından bugün yayımlanan yerleştirme sonuçlarıyla ilgili Kamu Bülteni'ne özel değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, KPSS yerleştirme sonuçlarının gençlerin geleceğe karşı umudu konusunda önemli veriler taşıdığına dikkat çekti.

"NE İŞ OLSA YAPARIM"

KPSS'den 97 puan alan bir adayın hizmetli unvanında yerleştiğini hatırlatan Yokuş  şunları söyledi:

KPSS'den 97 alan bir aday, hizmetli unvanına yerleşmek için bu kadar çalışmış olamaz, ama çaresizlik ve beraberinde gelen toplum baskısı, pırıl pırıl gençlerimizi 'Ne iş olursa yaparım' dedirtecek seviyeye getirdi. Türkiye'yi yönetenlerin Suriyelilere verdiği değerin binde birini kendi insanımıza vermediğini, nitelikli gençlerimizin umutsuzluk içerisinde olduğunu, 'Kamuda işim olsun, en azından maaşımı alır, aç kalmam' düşüncesine gittiğini buradan görebiliriz. KPSS'den 97 alan bir kardeşimiz neden merkezi atamada Hizmetli kadrosu için başvuru yapmış olabilir. Bunun başlıca nedeni, bu atamalarda mülakat olmaması.

GENÇLERİMİZ GELECEĞE KARŞI KAYGILI: 'NASIL EVLENECEĞİM, AİLEMİ NASIL GEÇİNDİRECEĞİM, TORPİLSİZ NASIL İŞE GİRECEĞİM'

Yani bu kardeşimiz, açıktan atamaya başvursa, KPSS'deki puanına rağmen mülakat sürecinde torpilli birine yerini kaptıracağını düşünüyordu. Bir diğer nedeni ise, işsizliğin beraberinde getirdiği 'Umutsuzluk'... Evet gençlerimiz umutsuz, geleceğe karşı kaygılı. 'Nasıl evleneceğim, nasıl ailemi geçindireceğim, torpilsiz işe nasıl gireceğim'  diye düşünen evlatlarımız, son çareyi merkezi atamalara çalışmakta buluyor.

KPSS'DEN 97 PUAN ALAN ADAYIN HİZMETLİ OLDUĞU KURUMA, KPSS'YE GİRSE 50 ALAMAYACAK MÜDÜRLER ATARLARSA...

Hal böyle olunca KPSS'den 97 alan bir aday gidip 'Hizmetli' unvanı için başvurabiliyor. Neden, çünkü mülakat yok... Mülakat beraberinde liyakatsizliği getiriyor. KPSS'den 97 alanın hizmetli olduğu kurumlara, KPSS'ye girse 50 puan alamayacak adamları müdür olarak atıyorlar. Olacak iş mi, bunların iktidarında olacak iş... 1000 yıllık devlet geleneklerini hiçe sayan bu iktidarın en büyük kötülüklerinden biri de bu oldu. Vatandaşımız 'Torpili olmayan iş bulamaz' düşüncesinden sıyrılamaz hale geldi.  Duyulanlar, görülenler de aziz milletimizin ne kadar haklı olduklarını ne kadar ortaya seriyor. 

ÖSYM bugün Verileri Açıklamıştı!

ÖSYM tarafından bugün açıklanan KPSS Yerleştirme sonuçlarında sayısal veriler kısmına gözatıldığında, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinin hizmetli alımı için ayrılan bir kişilik kontenjana yerleşen adayın KPSS puanının 97 olduğu görülmüştü.