Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'ndan Eczacılara Ceza Açıklaması

Zonguldak Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nun dün sosyal medyada tepki çeken görüntülerinin ardından bir son dakika açıklaması geldi.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'ndan Eczacılara Ceza Açıklaması

Zonguldak Ereğli'de meydana gelen olayda Kaymakam, içerde maskesiz çay içtikleri için eczane personellerine ceza kestirmişti. Görüntüler dün ortaya çıktı ve sosyal medya üzerinde büyük tepki çekti.

Tepki çeken görüntülerden sonra Zonguldak Valiliği bir açıklama yaptı ve “Üzerinden üç aydan fazla süre geçen bir diyaloğu içerisinde bulunduğumuz kontrollü normalleşme döneminde tekrar gündeme getirmek iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Bu tür gerçeğe aykırı spekülatif haber ya da paylaşımlar denetim faaliyetlerinin etkinliği üzerinde ciddi risk oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu videonun bir denetim sırasında çekildiğini, bunun aylar öncesine ait bir video olduğunu söyleyen Kaymakam, “O aylarda ilçemizde günlük vaka sayısı 300 civarındaydı. Günde 2-3 kişi koronavirüsten dolayı hayatını kaybediyordu. Bu yüzden kaymakamlık olarak denetimleri sıkılaştırmıştık. O gün yaklaşık bir saatlik denetim yaptık. Denetim sırasında bir eczaneye girdiğimizde üç kişinin sosyal mesafe kuralına uymadan yan yana maskesiz oturduklarını gördük. Çay içtiklerini söylediler. Ben de çay içilse dahi sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini belirterek yanımdakilere tutanak tutulması talimatını verdim. Onlar da itiraz etmek istediklerini söylediler. Ben de ‘Siz itirazınızı yaparsınız’ dedim. Çünkü itirazın resmi olarak yapılması gerekiyor. Kasımda çekilen bu video dün servis edildi. Ne amaçla servis edildiğini bilmiyorum. Ama kimseye kırgınlığım küskünlüğüm yok. Çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/gundem/kaymakam-hurriyete-konustu-o-goruntuler-3-ay-oncesinin-41756258