E Devlet'ten Devrim Gibi Hizmet

Son dakika haberi: E Devlet'ten vatandaşlara devrim gibi yeni hizmet. Artık elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet, kablo TV gibi birçok abonelik e Devlet üzerinden yapılacak.

E Devlet'ten Devrim Gibi Hizmet

E Devlet 'ten vatandaşlara yeni hizmet.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin öncülük yaptığı ve kamuda başlatılan dönüşüm çalışmalarında , kamunun vatandaşlara sunduğu hizmetlerin ocak ayı sonunda yüzde 95 oranında e-Devlet üzerinden yapılacak.

ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Edinilen son dakika bilgilerine göre, söz konusu çalışmalar kapsamında elektrik, doğal gaz, su, telefon, internet gibi abonelik hizmetlerinin de e-Devlet üzerine taşınacak.  Bu yöntemle yüz binlerce sayfa kağıttan da tasarruf sağlanması hedeflenmektedir.

Vatandaşların e-Devlet üzerinden elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet, kablo TV gibi birçok hizmete başvuru yaparak abone olmalarına dair alt yapı çalışmalarına başlatıldı. Başlatılan çalışmalar kısa sürede sona erdirilecek. 

DEVLET DAİRESİNDE SAATLERCE BEKLEYİŞ BİTECEK

Söz konusu sistemin pilot olarak kısa sürede hayata geçirilip daha sonra da genele yayılması hedeflenmektedir. Bu sistemin hayata geçmesi ile abonelik için gereken bürokrasi, kuruma giderek saatlerce bekleme gibi işlemler de son bulacak. Ayrıca bu yöntemle yüz binlerce sayfa kağıt tasarrufu sağlanacağı da belirtildi.

Kamubulteni.com  | Ankara