E Devlet'e Giren Vatandaşlar Şok Oldu!..

Bugün e Devlet 'e giren vatandaşlar şoke oldu. Türkcell aboneliği olmayan vatandaşların adına bile abonelik olduğu görüldü. Hata sonrası vatandaşlar hemen Türkcell 'i aradı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada vatandaşlara uyarı yapıldı. İşte o uyarı.

E Devlet'e Giren Vatandaşlar Şok Oldu!..

E Devlet 'e girenlere şok. 

Türkcell aboneliği olan olmayan binlerce kişiye E devlet üzerinden şok geldi. Bugün e Devlet 'e girenler , üzerine Türkcell hattı olmadığı halde bir hat olduğunu gördü. Türkcell abonesi olarak görünen vatandaşlar durumu hemen Türkcell 'i arayarak bildirdi. 

Türkcell tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada "Sisteme yansıması sehven yapıldı. e-devlet kayıtlarının düzeltilmesi için çalışmalara başladık." ifadelerine yer verildi ve oluşturulan 0 TL ücretli aboneliklerin e-devlet sistemine yansımasının bir yanlışlık sonucu meydana geldiği bildirildi. 

ABONELİK SORGULAMA

E Devlet üzerinden abonelik sorgulaması yapan vatandaşlar, Türkcell GSM abonesi olmadığı halde abone olduğunu gördü. Bu olay karşısında şaşkınlık yaşayan vatandaşlar, üzerine hat alınıp alınmadığını Türkcell 'e sordu.

Vatandaşlar; Turkcell’in internet servisi markası olan Superonline aboneliklerini e-devlet üzerinden sorguladıklarında, kendi adlarına 15 Kasım tarihinde bir GSM aboneliği de oluşturulduğunu gördüler.

FATURA KESİMİ OLMAYACAK AMA..

Bu durum sonrası hemen Türkcell 'i arayan vatandaşlara  Turkcell Müşteri Hizmetleri servisinden “Turkcell TV kullanımı için tanımlama yapılmış ancak fatura kesimi olmayacak” yanıtı geldi.

Daha önce hiç Türkcell hat kullanmayan , abone olmayan vatandaşların da adına abonelik açıldığı görüldü. 

Kurum, Sözcü 'nün  “Bu abonelikler insanlardan habersiz nasıl yapılmış?” sorusuna cevap verdi ve “Superonline ücretlendirme sistemlerindeki kullanıcılara dair “0” TL'lik bakiye kayıtlarının e-Devlet'te borç ve alacak bilgilerinin gösterildiği sistemlere sehven yansıyabildiği tespit edilmiştir. İlgili Turkcell abonelerinin yanlış algısına sebep olduğu anlaşılan e-Devlet kayıtlarının düzeltilmesi için çalışmalara başladık. Turkcell tarifeleri kapsamında sunulan TV+ hizmeti ücretsiz olduğu için, ilgili Turkcell abonelerinin hiçbir maddi mağduriyetleri olmadığını belirtmek isteriz.” ifadelerini kullandı. 

Kurumdan yapılan açıklamada şu ifadelere de yer verildi;

“Turkcell kurgusu kapsamında TV+ hizmetinden ücretsiz yararlanacak kullanıcıların, diğer ücretli hizmet alan kullanıcılarından ayırt edilebilmesi gerekiyor. Bu paket hizmet kurgusunun sahibi Turkcell olduğu için de bu bilgilerin Superonline'a bildirilmesi zorunludur. Turkcell ve grup şirketi Superonline, söz konusu kurguyu içeren mobil tarife veya paketlerin müşterilerimize sunulabilmesi için birlikte çalışmaktadır. Söz konusu abonelerin bilgileri, yalnızca bu hizmetin ücretsiz olarak sağlanmasının temini amacıyla aktarılmaktadır. Bilgilerin aktarılmaması, abonelerin esasen ücretsiz kullanma hakkı olan bir hizmetten faydalanamamalarına ya da ücretlendirilerek faydalanmalarına, yani maddi külfet gelmesine sebep olacaktır. Söz konusu aktarım gerekli bilgi güvenliği tedbirleri alınarak ve yalnızca bu amaçla kullanılmak üzere gerçekleştirilmektedir.”

E DEVLET 'TEN MOBİL HAT SORGULAMA

E Devlet 'ten mobil hat sorgulama ekranı aşağıda >>

https://www.turkiye.gov.tr/mobil-hat-sorgulama

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA