Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Personel Sayısı Açıklaması: Artmadı, Düştü...

Diyanet İşleri Başkanlığı, personel sayısında büyük artış yaşanmadığını aksine azalma meydana geldiği yönünde bir açıklama yayımladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Personel Sayısı Açıklaması: Artmadı, Düştü...

 Personel sayısında büyük artış meydana geldiği yönündeki iddialara yanıt veren DİB, 2019'da 104 bin 814 personeli olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 25 bin personel alarak 128 bin 469 personel sayısına ulaştığı iddialarının doğru olmadığı belirtilirken, açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

Kamu İdarelerince Hazırlanacak Performans Programları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince doğru ve güvenilir bilgiye dayalı, mali saydamlığı ve hesap verebilirliği sağlayacak şekilde Başkanlığımız performans programları her yıl hazırlanmakta ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Söz konusu programlara atıf yapılarak yazılan haberde yer alan, 104 bin 814 personel sayısı, Başkanlığımız 2020 Yılı Performans Programında yayınladığı ve 2019 yılına ait kadrolu personel sayısıdır. Söz konusu programda aynı yıla ait sözleşmeli personel sayısı ise 26 bin 061 olarak ayrı bir tabloda gösterilmiştir. Dolayısıyla 2020 yılı Performans Programına göre 2019 yılı kadrolu ve sözleşmeli toplam personel sayımız 130 bin 875’tir.