Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Whatsapp Uyarısı Geldi

Whatsapp'ın yeni gizlilik sözleşmesi ve veri paylaşımına ilişkin değişiklikler öngördüğü geçtiğimiz günlerde kullanıcıların karşısında onay penceresi olarak çıkmaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Whatsapp Uyarısı Geldi

Whatsapp'ın özellikle Facebook ile veri senktronizasyonunun nasıl yaptığını açıklayan yeni bir kullanıcı sözleşmesi kullanıcıların onayına sunuldu.

Konuya dair Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, sosyal medya hesabından yerli üretim mesajlaşma platformlarını kullanım çağrsıında bulundu.

Koç, "Facebook şirketler grubunun bir parçası olan Whatsapp, kişisel verilerin yönetiminde Avrupa Birliği’nde yaşayanlar ve yaşamayanları farklı şartlara tabi tutuyor. Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi'nde de belirttiğimiz gibi yabancı menşeli uygulamalar veri güvenliğine yönelik önemli riskler içeriyor.Bu sebeple dijital verimizi yerli ve milli yazılımlarla korumalı, kendi ihtiyaçlarımıza göre geliştirmeliyiz. Unutmayalım yerli milli çözümler sayesinde Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalır" ifadelerini kullandı.