Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '20 Bin Atama ve İşsizlik' Açıklaması:O Şehirlerimizde Eleman İhtiyacı Var

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Sincan'da bir millet kıraathanesini ziyaret ederek, burada ders çalışan gençlerle sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '20 Bin Atama ve İşsizlik' Açıklaması:O Şehirlerimizde Eleman İhtiyacı Var

Ankara'ya yakın zamanda metrobüs yapılacağı açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işsiz olduğunu belirten gençlere, nitelikli eleman sıkıntısı yaşandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nitelikli elemana iş kesinlikle var. Nitelikli olmayanda sıkıntı var. Bizim öyle şehirlerimiz var ki eleman bulamıyorlar. Örneğin Gaziantep. Kayseri de aynı şekilde, eleman bulamıyorlar. Böyle Türkiye'de birçok şehirlerimiz var." dedi. Öğretmen atamalarıyla ilgili MEB'in 20 bin öğretmen ataması yapacağını söyleyen Erdoğan, tüm meselenin nitelik olduğunu söyledi.

Hafta sonları okullardaki takviye kurslarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı, "Milli Eğitim Bakanlığımız yeni bir düzenleme yapacak. A okulundaki öğrenci B veya C okulunda hafta sonu takviye kursuna gidecek. Oradaki öğretmenler onlara ders verecek. Kendi öğretmeni ona ders, takviye kursu vermeyecek. Bunun hazırlıkları yapılıyor. Aynı benzer şeyden buralarda da millet kıraathanelerinde rehber öğretmenler olarak böyle bir şey yapılabilir, o da bir takviyedir." dedi.