Cumhurbaşkanı Erdoğan Sigara Fiyatları Konusunda Net Konuştu! 'Sigara Fiyatlarını Arttıralım Belki Kaçarlar Diyoruz Ama...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tütün bağımlılığı ile mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini, hali hazırda en fazla verginin alındığı sigaraya yeni vergiler getirilmeye devam edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sigara Fiyatları Konusunda Net Konuştu! 'Sigara Fiyatlarını Arttıralım Belki Kaçarlar Diyoruz Ama...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tütüne hayır günü kapsamında gençlerle video konferans yoluyla bir araya gelirken, burada tütün fiyatlarına ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sigara ve alkolle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sigaraya yönelik vergilerin sürekli arttırıldığını fakat sigara tiryakilerinin kullanımı azaltmadığını fakat mücadeleden vazgeçilmeyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gencin sigaraya 2 lira sağlık vergisi getirilmesi yönündeki çağrısına şu şekilde yanıt verdi, "Şu anda vergiler içerisinde en çok vergi yükünü sigaraya yüklüyoruz. Acaba ne derler diye düşünmüyoruz. Sigara müptelası olan vatandaşlarımızı çok seviyoruz, istiyoruz ki sigara fiyatlarını arttıralım belki kaçarlar diye düşünüyoruz. Ama kaçmıyorlar. Biz yine de vergiyi sigaraya bindireceğiz, bundan vazgeçmeyeceğiz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA