Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Koronavirüs' Açıklaması: Sayıların Buralara Kadar Çıkmaması En Büyük Beklentimizdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Koronavirüs' Açıklaması: Sayıların Buralara Kadar Çıkmaması En Büyük Beklentimizdi

Burada koronavirüs salgınında gelinen son noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerekli tüm tedbirlerin alındığını fakat tedbirlere uyulmaması sonucunda bu noktalara gelindiğini belirterek, tavsiyelere uyulması durumunda vaka sayılarının düşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bilim kurulu dediniz buyrun bilim kurulu. Bilim insanları da bununla ilgili her türlü çalışmalarını yapıyorlar. Sağlık Bakanımızın başkanlığında adımlar atılıyor. Üzüntümüz var... Nedir?. Sayının buralara kadar çıkmaması en büyük beklentimizdi. Bir ara 14'e kadar düşmüştü. Biraz tavsiyelerimize uyulsa düşecek. Temenni ederiz ki uyulur, bir an önce koronavirüs belasından ülkemizi kurtarırız" dedi.

İdam ve AYM konularına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili düzenlemelerin meclisten geçmesi halinde imza atacağını söyledi. Bilindiği gibi MHP Lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi'nin yapısı ve çocuklar ile kadınlara yönelik cinsel saldırılara idam cezasına dair değerlendirmelerde bulunmuştu. TBMM'nin yeni dönemde idam ve AYM konusunda adım atıp atmayacağı ise henüz netleşmiş değil.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA