Cumhurbaşkanı Erdoğan Az Önce Açıkladı: Adil Erişim Olmazsa , Salgın Sona Ermez...

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM tarafından düzenlenen kovid-19 ve sonrasında kalkınmanın finansmanı başlıklı programda koronavirüs aşısı konusunda eleştirilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Az Önce Açıkladı: Adil Erişim Olmazsa , Salgın Sona Ermez...

Salgının küresel sistemdeki çarpıklıkları bir kez daha ortaya çıkardığını söyleyen Erdoğan, salgınla beraber daha da belirginleşen adaletsizliğin aşı meselesi ile vahim bir hal aldığına vurgu yaptı.Dünya genelinde 100'e yakın ülkenin henüz kovid-19 aşısına ulaşamadığını söyleyen Cumhurbaşkanı, bir tarafta nüfusunun tamamına yakınına aşı vuran ülkeler olurken, diğer taraftan hiç aşıya ulaşamayan ülkelerin olmasının endişe verici olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aşıya adil erişimin güvence altına alınmaması halinde salgının sona ermeyeceğini ve ekonomik toparlanmanın tehlikeye gireceğinin ortada olduğunu, kendi vatandaşlarını aşılayacak doza ulaşan ülkelerin fazla aşılarını, aşıya erişimi olmayan ülkelere ulaştırması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin yerli aşı çalışmalarını sürdürdüğünü ve bu aşının tüm insanlığın ortak kullanımına sunulacağını belirten Erdoğan, G-20 ülkelerine de çağrıda bulundu. Likitide imkanlarının güçlendirilmesiyle birlikte özellikle düşük gelirli ülkelerin borç yüklerinin hafifletilmesinin büyük öneme sahip olduğunu, borç erteleme girişiminin 2021 yılının tamamını kapsayacak şekilde 2. kez uzatılmasında fayda gördüklerini söyledi.