Çiftlik Bank'tan Sonra Şimdi de Kaşar Bank

Çiftlik Bank skandalının ardından yeni bir olay daha meydana çıktı. Bazı kişiler, kaşar ticareti yapacağız diyerek çok sayıda kişiden binlerce lira para topladı.

Çiftlik Bank'tan Sonra Şimdi de Kaşar Bank

Çiftlik Bank skandalının ardından Kaşar Bank skandalı ortaya çıktı.

Edinilen son dakika bilgilerine göre İstanbul 'un Sultangazi İlçesi 'nde polis ekipleri, bir dolandırıcılık operasyonu düzenledi. Düzenlenen operasyonda 30 kişi gözaltına alınırken, geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ve on binlerce kişinin parasını kaptırdığı Çiftlik Bank tarzı bir sistemle bu kişilerin dolandırıcılık yaptığı öğrenildi.  Çiftlik Bank 'ta dolandırıcı Mehmet Aydın hayvan ve hayvan ürünleri üretimi ve satışı yaptığını söyleyerek milyonlarca lira para toplarken, bu dolandırıcılık yönteminde ise şüpheliler, kaşar alıp satacağız diyerek çok sayıda kişiyi dolandırdı. 

Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan kişiler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonda emniyete götürüldü ve ifadeleri alınmaya başladı. Edinilen bilgilere göre mağdurlardan birisi olayla ilgili yaptığı açıklamada "Çiftlik banka dalga geçiyorduk Dumanbet aynısı bizim başımıza geldi. Biz de buna isim koyduk 'Kaşar Bank' diyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul 'ûn Sultangazi İlçesi 'nde 30 kişi, kaşar ticareti yapacağız diyerek birçok kişiden para toplamaya başladı. 28 yaşındaki Ü.Ö. isimli kişi, çok sayıda kişiden binlerce lira topladı ve onları dolandırdı. Dolandırıldıklarını anlayan kişiler, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.  Savcılığa verdikleri ifadelerinde şikayetçiler, özel bir gıda şirketinde çalışan Ü.Ö., “Çalıştığım yerden kaşarı toptan alacağım. Fabrikadan nakit alıp, marketlere vadeli satıp, aradaki parayı paylaşacağız" diyerek tanıdıklarından para toplamaya başladı.

Para topladıktan sonra geri ödeme yapmayan ve herhangi bir ticaret yapmayan kişi, ortadan kayboldu.

Kamubulteni.com  | Ankara