CHP'li İrfan Kaplan: Asgari Ücret Yoksulluk Sınırına Göre Hesaplanmalıdır!

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili İrfan KAPLAN, TBMM Genel Kurulu'nda asgari ücret pazarlık sürecine dair değerlendirmelerde bulundu. Ekonomik krizin de etkisiyle son bir yıldır vatandaşların adeta zam yağmuruna tutulduğunu söyleyen Kaplan, vatandaşın intihara sürüklenecek kadar zor durumda olduğunu asgari ücret pazarlıklarının da açlık değil yoksulluk sınırına göre yapılması gerektiğini söyledi.

CHP'li İrfan Kaplan: Asgari Ücret Yoksulluk Sınırına Göre Hesaplanmalıdır!

Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri esnasında asgari ücret meselesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son araştırmalara göre , açlık sınırının 2103 TL'ye yükseldiği, yoksulluk sınırının ise 6 bin 850 TL olduğunu hatırlatan CHP Gaziantep Milletvekili, asgari ücretin vergiden muaf tutulması ve yoksulluk sınırına göre belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, "Ekonomik krizin etkisiyle son bir yılda yaşanan zam yağmuru, vatandaşlarımızı intihara sürükleyecek kadar çaresiz bıraktı. Bu durum da asgari ücret pazarlığı yapılacak bir konu değil, acilen çözülmesi gereken bir sorundur. Son araştırma raporlarına göre, günümüzdeki açlık sınırı 2.103 liraya yükselmişken yoksulluk sınırı 6.850 lira olarak hesaplanmıştır. Zaruri ihtiyaçlarını karşılayamayan borç batağındaki asgari ücretliden geçmediği köprüler, hizmet almadığı şehir hastaneleri için vergi almak vicdansızlıktır. Asgari ücret vergiden muaf tutulmalı ve açlık değil, yoksulluk sınırına göre hesaplanmalıdır." şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TÜRKİYE'NİN LİDER MEMUR ADAYI SAYFASINI TIKLA VE TAKİP ET.