CHP'den 'Erken Seçim' Açıklaması: İktidar Telaş İçerisinde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, erken seçim iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP'den 'Erken Seçim' Açıklaması: İktidar Telaş İçerisinde

CHP'den 'Erken Seçim' Açıklaması: İktidar Telaş İçerisinde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, erken seçim iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MKY toplantısının ardından gündemdeki meselelere ilişkin basın toplantısı düzenleyen Öztrak, erken seçim iddialarına ilişkin, "Erken seçim konusundaki yaklaşımımız baştan itibaren son derece açık. Biz bir erken seçim peşinde değiliz ama öyle görüyoruz ki iktidar bir telaş içinde. Bir şey yapacaksan yaparsın dış politikada. Bunu tutup da iç politikaya malzeme yapmaya kalktığınız zaman bunu bir başka amaçla kullanıyorsunuz demektir. Bunun iki amacı olabilir, ya şu anda Erdoğan'ın partisi dağılmak üzere, bir arada tutabilmek için bu kartı oynuyor ya da artık bu işi götüremeyeceğini anladı, bir an önce erken seçime gitmek ve bu işten kaçmak için bu tür kartları oynuyor." dedi.

Ekonomideki son gelişmelerin hükümeti vatandaşı farklı yönlere çekmeye mecbur ettiğini belirten CHP Sözcüsü, "Ekonomide sıkıştıkça Erdoğan, İstanbul seçimlerinde unuttuğu Fırat'ın doğusuna müdahale kartını masaya getiriyor. Hayrola, ufukta bir seçim mi var, yoksa partide dağılan safları sıkılaştırmak için bu kart mı oynanıyor? Baştan itibaren 'Ortadoğu'nun meselesi, Ortadoğu devletleri tarafından çözülmelidir' diyoruz. Hep bunu söyledik. 'Türkiye ancak bu şekilde Müslüman'ın Müslüman'ı kardığı Ortadoğu bataklığından kurtulur ve bölgeye başarı getirir.' diyoruz. Türkiye, Esad ile Rusya üzerinden konuşarak, Mısır'la kavga ederek Ortadoğu'yu büyük devletlerin oyun alanı haline getiriyor' diyoruz. Kendi silah fabrikalarını Katar'a satanların, Türkiye'nin çıkarlarını ne kadar savunacakları konusunda çok ciddi endişelerimizin olduğunu sürekli dile getiriyoruz. Milletimizin güvenliği için her türlü tedbir alınmalıdır. Ancak Suriye sorununun köklü çözümü, Suriye'nin toprak bütünlüğünü dikkate alan, diyaloga dayalı barışçı bir yaklaşımda aranmalıdır. Bugüne kadar savaşlar hiçbir topluma fayda getirmemiştir, bundan sonra da getirmeyecektir. İktidar artık dış politikayı iç politika malzemesi haline getirmekten vazgeçmelidir." dedi.