Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Flaş Açıklama: İBB Zaten Yetkili Değil

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gündemdeki "İstanbul Boğazına ilişkin Kanun Tasarısı" hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Flaş Açıklama: İBB Zaten Yetkili Değil

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının yetkisinin alınması gibi bir şeyin söz konusu olmadığını, hali hazırda yetkilinin İBB olmadığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı, Boğazı imara açma ya da İBB yetkilerinin alınması için herhangi bir çalışmanın olmadığını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir süredir gündeme gelen İBB'nin yetkililerinin elinden alınmasına yönelik kanun tasarısı olduğu öne sürülen taslağa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı, ilgili kanun teklifinin İBB'nin yetkisinin elinden alınmasına ilişkin bir teklif olmadığını söyleyerek, "İstanbul Büyükşehir Belediye başkanının yetkisini almak gibi bir durum söz konusu değildir. Zaten şuanda yetki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında değildir. Bu yasaya ilişkin talepler uzun zamandır gelmekteydi. Boğazı imara açma veya İBB'nin olmayan yetkilerini alma söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.