Burdur'da 300 Kişi Hastanelik Oldu! Valilik ve Kaymakamlıktan Açıklama Geldi

Burdur Bucak'ta 300'e yakın kişi mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetleriyle hastanelere başvuru yaptı. İlçede sular kesildi, şok klorlama yapılıyor. Valilik ve Kaymakamlıktan art arda açıklamalar geldi.

Burdur'da 300 Kişi Hastanelik Oldu! Valilik ve Kaymakamlıktan Açıklama Geldi

Burdur Bucak'ta hafta sonu 300'e yakın kişi mide bulantısı, ishal ve kusma şikayetleri nedeniyle hastanelere başvuru yaparken, Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin, tedbir amaçlı suların kesildiğini, şok klorlama yapıldkığını belirtirken, valilikten de açıklama geldi.  

BUCAK KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİNDEN AÇIKLAMA

Bucak Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Sezgin, "Şu anda rahatsızlanmaların sudan kaynaklandığına ilişkin bilgi yok. Tedbir amaçlı ilçenin sularını kestik, şok klorlama yapıyoruz. Çeşitli mahallelerden numuneler alındı. 48 saat sonra belli olacak. Yaklaşık 45 bin insanın yaşadığı bir şehirde 300 kişinin hastaneye müracaatını hemen suya bağlamamız mümkün değil. Hastaneye bulantı, kusma ve ishalden gelen hastalarımızdan yatan yok, ayakta serum uygulamasından sonra taburcu ediliyor. Biz süratle sular için tedbir aldık. Bunun nedenini bilmediğimiz için laboratuvar sonuçlarına göre konuşacağız. Su kesintisi ve klorlama tedbir amaçlı. Ayrıca son günlerde aşırı yağışlardan dolayı yüzeydeki suların taban suları ile birleşmesinden dolayı bir etki midir, değil midir, laboratuvar sonuçlarına göre açıklama yapabiliriz. Bizim yaptığımız çalışma vatandaşlarımızın hastaneye gelen şikayetlerinden dolayı, ihtimal de sulardan olabileceği için tedbir amaçlı depolarımızı ve sulama şebekelerimizi boşaltıp, şok klorlama yapabilmek için su kesintisi uyguluyoruz." ifadelerini kullandı. 

BURDUR VALİLİĞİ'NDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Burdur Valiliği 'nden de açıklama yapıldı. Burdur Valiliği açıklamasında, 300 kişinin kusma, ishal ve bulantı şikayetleriyle hastanelere başvuru yaptığını, şikayetlerin 3 Şubat'ta başladığı, an itibariyle 6'sı çocuk olmak üzere 12 kişinin Bucak Devlet Hastanesinde tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Valilik açıklamasında ayrıca, "Bucak ilçe merkezinde, yoğunluğu bugün olmak üzere 3 Şubat 2019 Pazar gününden itibaren bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle sağlık kuruluşlarımıza vatandaşlarımız tarafından başvuru yapıldığı bilgisi alınmıştır. Şu an itibarıyla 6'sı çocuk olmak üzere 12 vatandaşımız Bucak Devlet Hastanesi'nde gözlem amaçlı olarak tedavi altında bulunmaktadır. Diğer vatandaşlarımız ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilmiş olup, hiçbir vatandaşımızın hayati tehlikesi bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Yerel haberler, gündemdeki son gelişmeler, ekonomi haberleri, Burdur haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza inidrebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA