Burdur Bucak'ta 2 Bin 761 Kişi Hastaneye Kaldırıldı!

Burdur'un Bucak ilçesinde içme suyuna bulaşan bakteri nedeniyle ortaya çıkan salgında , kusma, bulantı ve ishal sebebiyle hastanelere kaldırılan kişi sayısı 2 bin 700'ü geçmiş durumda. Bucak'ta geçtiğimiz pazar akşamı başlayan ve içme suyuna akrışan bakteriden kaynaklandığı belirtilen salgın nedeniyle hastanelere kaldırılan vatandaşların sayısı 2 bin 700'ü geçti. İlçe sakinleri'nden 2 bin 600'ü Bucak Devlet Hastanesi'nde, 160'ı özel hastanede tedvi görürken, 10'u

Burdur Bucak'ta 2 Bin 761 Kişi Hastaneye Kaldırıldı!

Burdur'un Bucak ilçesinde içme suyuna bulaşan bakteri nedeniyle ortaya çıkan salgında , kusma, bulantı ve ishal sebebiyle hastanelere kaldırılan kişi sayısı 2 bin 700'ü geçmiş durumda. Bucak'ta geçtiğimiz pazar akşamı başlayan ve içme suyuna akrışan bakteriden kaynaklandığı belirtilen salgın nedeniyle hastanelere kaldırılan vatandaşların sayısı 2 bin 700'ü geçti. İlçe sakinleri'nden 2 bin 600'ü Bucak Devlet Hastanesi'nde, 160'ı özel hastanede tedvi görürken, 10'u çocuk 22 kişinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Burdur Kaymakamı geçtiğimiz gün olayla ilgili, "Şu anda rahatsızlanmaların sudan kaynaklandığına ilişkin bilgi yok. Tedbir amaçlı ilçenin sularını kestik, şok klorlama yapıyoruz. Çeşitli mahallelerden numuneler alındı. 48 saat sonra belli olacak. Yaklaşık 45 bin insanın yaşadığı bir şehirde 300 kişinin hastaneye müracaatını hemen suya bağlamamız mümkün değil. Hastaneye bulantı, kusma ve ishalden gelen hastalarımızdan yatan yok, ayakta serum uygulamasından sonra taburcu ediliyor. Biz süratle sular için tedbir aldık. Bunun nedenini bilmediğimiz için laboratuvar sonuçlarına göre konuşacağız. Su kesintisi ve klorlama tedbir amaçlı. Ayrıca son günlerde aşırı yağışlardan dolayı yüzeydeki suların taban suları ile birleşmesinden dolayı bir etki midir, değil midir, laboratuvar sonuçlarına göre açıklama yapabiliriz. Bizim yaptığımız çalışma vatandaşlarımızın hastaneye gelen şikayetlerinden dolayı, ihtimal de sulardan olabileceği için tedbir amaçlı depolarımızı ve sulama şebekelerimizi boşaltıp, şok klorlama yapabilmek için su kesintisi uyguluyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Bucak Kaymakamlığı'nın sitesinde ise konuyla ilgili yeni bir bilgilendirme bulunmuyor. Son olarak bugün köylere parke döşeme işi ihalesi duyuruldu.