Bugün Mecliste Kabul Edilmişti! Cumhurbaşkanlığı'ndan Açıklamalar Art Arda Geldi!

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün kabul edilen Libya tezkeresine ilişkin yaptığı açıklamada, "Libya'da barış ve istikrarı temin etmek ve ülkemizin Kuzey Afrika ve Akdeniz'deki menfaatlerini korumak için atılmış önemli bir adımdır" ifadelerini kullanırken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise, ülke ve bölge için alınan kararın hayırlara vesile olmasını diledi.

Bugün Mecliste Kabul Edilmişti! Cumhurbaşkanlığı'ndan Açıklamalar Art Arda Geldi!

Bugün TBMM Genel Kurulu Libya Tezkeresi için olağanüstü toplanmış, yapılan oylama neticesinde, AK Parti ve MHP'li milletvekillerinden gelen 325 oyla tezkere kabul edilmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tezkerenin kabulünün ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TBMM'de kabul edilen #LibyaTezkeresi Libya'da barış ve istikrarı temin etmek ve ülkemizin Kuzey Afrika ve Akdeniz'deki menfaatlerini korumak için atılmış önemli bir adımdır. Türkiye sahada ve masada güçlü olmaya devam edecektir" ifadelerini kullanırken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "TBMM'de kabul edilen #LibyaTezkeresi ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı olsun. Hükümetimiz Doğu Akdeniz'deki her bir adımını detaylı çalışılmış belirli bir strateji ve plan dahilinde atmaktadır. Libya Tezkeresi ile bölgede oynanan oyunları bozmaya, ülkemizin hak ve menfaatlerini korumaya devam edeceğiz. Libya'nın toprak bütünlüğünü savunan Türkiye'nin amacı BM nezdindeki meşru hükümetin çağrısına destek vermek ve bölge barışına hizmet etmektir. Umuyorum ki tezkerenin kabulü ile Libya'da saldırgan tutumlarını sürdürenler gerekli mesajı alırlar." dedi.