Binali Yıldırım'dan Flaş UBER Açıklaması

Son dakika haberi: Cumhur ittifakının İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı Binali Yıldırım, UBER hakkında açıklamada bulundu.

Binali Yıldırım'dan Flaş UBER Açıklaması

CNN canlı yayınına katılan AK Parti 'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, UBER hakkında açıklamada bulundu.

Gündeme ilişkin önemli konulara değinen Yıldırım, UBER hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Bu biraz sıkıntılı bir soru. İstanbul'un sorunu değil. İtalya'da yasaklanmış. Üst mahkeme yasaklama kararını durdurmuş UBER tekrar çalışmaya başlamış. Danimarka'da çok sıkı standartlar getirilmiş. Macaristan'da taksicilerden gelen talep üzerine UBER yasadışı ilan edilmiş. Birçok ülkede bu sorun var. Taksicilerin de standartlarına özen göstermesine yönelik tedbirler alacağız. UBER'e yönelmenin arkasındaki sebepleri de görüp buna göre taksiciliği geliştirmemiz lazım.

Vatandaşlar bunu istiyor. Konforunu beğeniyor. Buna itirazım yok. Ama bu hizmeti kim verecekse hukuk dairesinde ve meşru olarak vermesi lazım. Haksız bir rekabete yol açan uygulamaya izin veremeyiz."

ERDOĞAN KATILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın seçim kampanyasına katılıp katılmayacağı sorusuna Binali Yıldırım,  "Gayet tabii. Cumhurbaşkanı yapma deseniz de yapar. Çünkü onun hayatı, insanlarla, vatandaşlarla haşır neşir olmak da geçmiş. 50'den fazla ilde miting yapacak. Bu kampanyada faal şekilde çalışacak. Ama biz ağırlıklı olarak İstanbul'u çalışacağız. İstanbul'u konuşacağız. Cumhurbaşkanımız bütün Türkiye'yi dolaşacak." şeklinde cevap verdi.