"Berberler, Kuaförler, Güzellik Salonları En Çok İş Yapacağı Günlerde ve Saatlerde Kapalı Olacak"

Berberler, kuaförler ve güzellik salonları kademeli normalleşme sürecinde en fazla iş yapacakları gün ve saatlerde kapalı kaldıklarını belirterek , bayram öncesi ve özel günlerde de sıkıntı yaşadıklarını hatırlatıp düzenleme bekliyor.

"Berberler, Kuaförler, Güzellik Salonları En Çok İş Yapacağı Günlerde ve Saatlerde Kapalı Olacak"

Hafta sonları ve akşam saatlerinde vatandaşların berber, kuaför, güzellik salonlarına en çok gittiği gün ve saatler olurken, hali hazırda pandemi döneminin başlangıcından bu yana defalarca açılıp, kapanan iş yerleri bu konuda çözüm beklediklerini belirtiyor. Gerekli tüm tedbirler ve önlemleri aldıklarını, randevu usulüyle çalışmaya da hazır olduklarını belirten esnaf , Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yetkililerden konuya ilişkin müjdeli haber beklediğini belirtiyor.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de bugün katıldığı bir canlı yayında söz konusu iş yerlerinin mağduriyetini gündeme getirerek, "Dün açıklanan genelgeyle esnafın rahatladığını söylememiz mümkün değil. 415 mesleğiz, tamamının açık olması lazım. Pandemi kurallarına uyuyoruz. Bugün Sn. Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını çok önemsiyoruz, sıkıntıları bildirdik, bu süreçte esnafın mağduriyetini, vatandaşın sıkıntılarını da dile getiriyoruz. Düşünün pazar günü pazarlar kapalı. Zaten insanlar o gün müsait oluyor. Kuaförler, berberler , insanlar bu ihtiyaçlarını hafta sonları gideriyorlar." dedi.