Berberler, Kuaförler, AVM'ler ve İşyerlerinin Açılış Tarihi Hakkında Açıklama

AVM'ler , restoranlar, berber ve kuaförler, oteller ve dükkanların açılması ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklama Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken 'den geldi.

Berberler, Kuaförler, AVM'ler ve İşyerlerinin Açılış Tarihi Hakkında Açıklama

Berberler, kuaförler , AVM, restoran ve otellerin açılması ile ilgili açıklama.

Korona pandemisi nedeniyle Türkiye 'de Mart ayının üçüncü haftasında önlemler alınmaya başladı. Bu önlemler kapsamında ilk olarak kalabalık yerler seçildi ve işyerleri düün salonları, berberler , AVM'ler kapatılmaya başlandı. İşyerleri kapanan esnaflar ise evlerinde korona pandemisinin sona ermesini , dükkanlarını açmayı beklemeye başladı. 

İşyerlerinin açılması, tekrar faaliyete girmesi için karar Bilim Kurulu ile Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde. 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ise konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Palandöken yaptığı açıklamada, Mayıs ayında esnafın dükkanlarını yavaş yavaş açmasının şart olduğunu söyleyerek , "Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı görüş istedi. Biz de önce 'berber ve kuaförler açılsın' önerimizi ilettik. Saat başı iki müşteri alacak şekilde hijyen ve sosyal mesafe kurallarını bozmadan günde 12 müşteriye kadar hizmet verebilirler" dedi. Kadıköy'de berberlik yapan Koray Erkocaman bir an önce dükkanlarını açmak için resmi açıklama beklediklerini söyledi. "Evde çalışan tek kişi benim. Birikmiş paramız da yok. Dükkanı açarsak rahat nefes alırız" diyen Erkocaman, ticaretin kurallara uyularak devam edebileceğini kaydetti. Levent'te güzellik merkezi işleten Selma Güzelyurt ise "İşyerlerimizi açmamıza izin verirlerse günde kısıtlı randevuyla çalışmaya başlayabiliriz. En azından hem vatandaş hem de biz bir miktar rahatlarız" dedi. 

OTELLER RESTORANLAR VE AVM 'LER

Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği  Başkanı Kaya Demirer, AVM'lerin riskin düşük olduğu il ve ilçelerde bayram öncesi açılması gerektiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Restoranlar AVM'lerin açılışından 2-3 hafta sonra açılacak. TURYİD üyesi restoranların açılışı haziranda olacak. Şu anda Turizm Bakanlığımız ile restoranlarda metrekare yoğunluk üzerine çalışma yapıyoruz" dedi. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TURES) Başkanı Ramazan Bingöl ise "Eğer AVM'ler açılırsa biz de restoranları açmayı planlıyoruz. Yani mayısın son haftası açmaya başlamış oluruz. Masaların arasına 2 metre mesafe kuralı uygulanacak. Yüzde 30 doluluk sınırı getirilecek. Restoranlar açılmadan önce personele hijyen eğitimi vereceğiz. Turizm Bakanlığı'nın yaptığı sertifikasyona TURES olarak dahil olmayı planlıyoruz."

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş AVM 'lerin açılması ile ilgili  "Bilim Kurulumuz onay verirse ve perakendeciler de talepte bulunursa 11 Mayıs'tan itibaren AVM'lerin kademeli olarak açılabileceğini söylüyoruz"  dedi ve AVM'leri ateş kontrolleri, girişte maske dağıtılması, dezenfeksiyon gibi önlemleri alarak açmayı planladıklarını ifade etmişti. 

Oteller ise bayram sonrası açılmaya başlanacak.

Gelişmelerden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA