Berber-Kuaför, Restoran ve Okullar Ne Zaman Açılacak? Açıklama Geldi 2020

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara 'dan son dakika açıklaması geldi. Kara yaptığı açıklamada, berberlerin açılması ve yeni dönemde nasıl müşteri kabul edecekleri, nasıl çalışacaklarını, restoranların açılması, okulların açılması ve hayatın normale ne zaman döneceği konularına değindi.

Berber-Kuaför, Restoran ve Okullar Ne Zaman Açılacak? Açıklama Geldi 2020

Restoran, berber ve okulların açılma zamanı ile ilgili açıklama.

Önceki akşma Cnn ekranlarında Ahmet Hakan 'un sunumu ile yayımlanan Tarafsız Bölge adlı programa konuk olan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, normalleşme sürecine ait bilgiler verdi. 

Kara, normalleşme süreci ile ilgili  "Önümüzdeki 7-10 gün içinde vaka sayılarının 3 bin 500-4 bin arasında seyredeceğini tahmin ediyorum. Sonra aşağı doğru inebilir. Mayıs sonuna doğru rakamlarda büyük düşüş olursa hayat kademeli olarak normale dönecek"  dedi.

RESTORANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Restoranların açılması ile ilgili Prof. Dr. Kara şu ifadeleri kullandı:

"Eğer önümüzdeki dönemde de kurallara uyarsak, gevşeme olmazsa küçük küçük başlarız, belli noktalarda açılmaya. Lokantalarımız açılabilir. Ama açık alanda.. Mesafeyi arttırırız. Öyle başlarız."

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK ? AÇILACAK MI?

Okullarla ilgili duruma da değinen Prof. Dr. Ateş Kara, "Okullardaki ortam, çocukların nasıl gidip geleceklerini, bir araya geldiklerindeki duruma bakarak değerlendirmek lazım. Bugünkü noktada baktığımızda okulların bir ay sonra açılmaları zor görünüyor. Ama baktık çok iyi gidiyoruz, okulların haziran ortası veya temmuzda telafi eğitim olabilir mi? Ağustosta okulların yeni dönemi açılabilir mi bakmak lazım. Okullar için kesin bir bilgi vermek şimdilik zor." dedi.

HAYAT NE ZAMAN NORMALE DÖNECEK?

Hayatın normale dönmesi ile ilgili Kara, "Kuralları sıkı tutarsak vaka sayısında yavaş yavaş, kademeli olarak azalma olacak. Şu anki görüntü onu veriyor. Önümüzdeki 7 ile 10 gün içinde vaka sayıları küçük oynamalarla beraber 3 bin 500 ila 4 bin arasında seyredeceğini tahmin ediyorum. Sonra aşağı doğru inebilir. Mayıs sonuna doğru rakamlarda büyük düşüş olursa hayat kademeli olarak normale dönecek. Basamak basamak normale dönüş başlar." açıklamasında bulundu.

KUAFÖR VE BERBERLER NE ZAMAN AÇILACAK , NASIL ÇALIŞACAK?

Prof. Dr. Kara, berberler ve kuaförlerin açılması, yeni dönemde çalışma şekli ile ilgili "Berberimiz açılır ama saatte bir müşteri alabilirler. Yavaş ve kontrollü. Basamak basamak açılabilir." açıklamasını yaptı. 

AÇIKLAMA GELDİĞİNDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN