Belediye Başkanı Suriyelileri Sahilden Çıkardı: Askerlerimiz Şehit Olurken..

Mudanya Belediye Başkanı Suriyelileri sahilden çıkardı. Daha sonra açıklama yapan Türkyılmaz, "Ya bize uyacaklar yada geldikleri ülkelerine geriye dönecekler. Kendi insanlarımızın rahatsız edilmesine izin vermem." dedi.

Belediye Başkanı Suriyelileri Sahilden Çıkardı: Askerlerimiz Şehit Olurken..

Belediye başkanı Suriyelileri sahilden çıkardı.

Suriyede çıkan ve hala devam eden iç savaştan kaçan Suriyeliler Türkiye 'nin dört bir yanına yayıldı. Tüm şehirlerde olan ve bazı şehirlerde oldukça yoğun olan Suriyelilerle ilgili yeni hamle. 

Seçimlerden sonra aç kalan, aç yatan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları varken belediyenin Suriyelilere yardım ettiğini söyleyerek Suriyelilere yardımı kestiğini açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan 'ın ardından bir hamle de Bursa Mudanya Belediye Başkanı'ndan geldi.

Mudanya 'nın CHP 'li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz  yaptığı son dakika açıklamasında Suriyelileri sahilden çıkardı. Zabıta ekiplerine talimat veren Türkyılmaz,  Suriyelileri sahilden uzaklaştırdı. Türkyılmaz konuyla ilgili yerel basına açıklamada bulundu ve bunun nedenini açıkladı.

Türkyılmaz açıklamasında; "Ya bize uyacaklar yada geldikleri ülkelerine geriye dönecekler. Kendi insanlarımızın rahatsız edilmesine izin vermem." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Twitter 'dan da konu ile ilgili açıklama yaptı ve söz konusu haberleri Twitter adresinden paylaşarak; "Hiç kimsenin başkalarını rahatsız etme, özgürlüğünü engelleme hakkı yoktur. Bizim çocuklarımız şehit olurken, analarımız ağlarken, ekonomimiz kötüye giderken onların zevki sefa içinde yaşamaları ve bizim insanımızı rahatsız etmelerine tahammül edemeyiz." dedi.