Bakkal, Market ve Fırınlar Bugün Açık mı, Kaçta Açılacak? İşte Sokağa Çıkma Yasağı Günü Çalışma Saatleri

Sokağa çıkma yasağı süresince bazı saatlerde market, bakkal ve fırınlar açık olacak. Vatandaşlar kendilerine en yakın yere gidip ekmek alabilecek. İşte bakkal, market ve fırınların açık olacağı saatler.

Bakkal, Market ve Fırınlar Bugün Açık mı, Kaçta Açılacak? İşte Sokağa Çıkma Yasağı Günü Çalışma Saatleri

Sokağa çıkma yasağı: Market , Fırın ve bakkala gitme saatleri.

Türkyie geneli hafta sonu tam kapanma başladı. Tüm illerde sokağa çıkma yasağı dün akşam başladı ve 56 saat boyunca sokağa çıkma yasaklandı. Sadece bazı durumlarda vatandaşlar sokağa çıkabilecek. Hafta sonunu evde geçirecek vatandaşlar, ekmek almaya, alış veriş yapmaya gidip gidemeyeceklerini merak ediyor. Biz de bu yazımızda İçişleri Bakanlığı'nın bu konularla ilgili yayımladığı genelgenin detaylarına yer verdik.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN SAAT KAÇTA BİTECEK?

Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı 7 Aralık 2020 saat 5.00'da sona erecek. 

BAKKAL, MARKET, FIRINLAR

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede bakkal, market ve fırınlar için şu ifadelere yer verildi: "Sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır. Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasaplara ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve on-line sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir. Cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır " 

Özetle market, fırın ve bakkallar 10.00'da açılacak ve 17.00'da kapanacak. Vatandaşlar evlerine en yakın market, bakkal ya da fırına gidip ekmek alabilecek.