Bakan Soylu'dan Açıkladı: Noter ve Tapuda Yeni Dönem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Soylu açıklamasında tapu ve noterde yeni sistemi duyurdu.

Bakan Soylu'dan Açıkladı: Noter ve Tapuda Yeni Dönem

İçişleri Bakanı Soylu bir son dakika açıklaması yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Soylu yaptığı açıklamada tapuda ve noterde yeni sistemi açıkladı. İşte Bakan Soylu açıklamasında şunları söyledi:

BİR KOLAYLIK DAHA

Yeni kimlik alacak 25 milyon kişi, gidecek, orada biz ona bir kağıt imzalayacağız. Artı bir şey yapmasına gerek kalmayacak. Ehliyet, kimlik Ankara 'ya basıma gittiği andan itibaren otomatik yüklenecek ve adresine gidecek. Yeni kimlik alacaklar için bir daha gitmeye gerek kalmayacak.

Başka bir şey daha yaptık. E imzayı yükleyeceğiz. Aynı zamanda SGK sağlık gibi şeyleri yüklemek için görüşmeler yapıyoruz."

Ocak ayından sonraki ilk zaman dilimine yetiştireceğiz. Bir alet var Notere gidiyorsunuz. Diyorsunuz ki malımı devret. Bankaya gidiyorsunuz ben buyum diyor. O mudur değil midir? Şuna biz elektronik kimlik doğrulama sistemi diyoruz. Biz noterlere vereceğiz bunu. Oraya gittiğiniz zaman bunu makineye sokacasını ve parmak izinizi vereceksiniz. Artık sahtecilik ortadan kalkacak."