Bakan Selçuk Açıkladı! İş Kurmak İsteyenlere 65 Bin Lira Karşılıksız Devlet Desteği Başvuruları Başladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kendi işini kurmak isteyen engellilere yönelik 2020 yılı 2. dönem hibe desteği başvurularının alınmaya başlandığını açıkladı.

Bakan Selçuk Açıkladı! İş Kurmak İsteyenlere 65 Bin Lira Karşılıksız Devlet Desteği Başvuruları Başladı

2014 yılından bu yana kendi işinin başına geçmek isteyen engelli vatandaşlara hibe desteği verildiğini hatırlatan Bakan Selçuk, bu yıl hibe desteğinin 65 bin liraya kadar yükseltildiğini, başvuru işlemlerişnin İŞKUR üzerinden alınacağını söyledi.

Daha önce 50 bin lira olan ve 65 bin liraya yükseltilen hibe destekleriyle ilgili proje başvurularının 17 Temmuz'a kadar İŞKUR İl Müdürlüklerinden alınacağını belirten Bakan Selçuk, "Bakanlık olarak 'işe engel yok' diyerek yola çıktık. Engellilerimizin kendi işlerini kurmalarına yönelik projeler, mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve iş yerine uyumlarının sağlanması, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojileri, korumalı iş yeri desteğine yönelik projelere destek vereceğiz. Bu desteğin amacı, engellilerimizin kendi işlerini kurmasına, mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak. Verdiğimiz hibelerle engellilerimizin hayallerine destek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. İŞKUR hibe desteği projesiyle ilgili detaylı bilgilendirmeye İŞKUR'un resmi sayfasında yer alan duyurular kısmından erişim sağlanabiliyor.